La Fundació Lluita contra la Sida crea la campanya #YoMeCorono

  0

  La Fundació Lluita contra la Sida ha impulsat la iniciativa #YoMeCorono amb l’objectiu de recaptar fons per a la prevenció i cura del coronavirus i així “poder fer front a l’epidèmia”, segons ha informat la fundació aquest dimecres en un comunicat.

  Els donatius es poden fer a través de la pàgina web yomecorono.com i aniran destinats als projectes de recerca dirigits per Oriol Mitjà, metge i investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

  Els diners anirà destinat a l’assaig clínic liderat per Mitjà per al tractament precoç i la prevenció del Covi-19, i per a la recerca d’una vacuna en el marc d’un estudi en col·laboració amb l’IRTA-CReSA, BSC i IrsiCaixa.

  Accions conjuntes

  En aquesta línia, aquesta setmana s’ha iniciat una estudi en col·laboració amb la Conselleria de Salut de la Generalitat, el Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics en el qual participaran prop de 3.000 persones -entre casos positius i contactes- i que “té potencial per a plantejar canvis en les mesures preventives d’aïllament i mobilitat a nivell global”, ha assegurat Mitjà.

  Per a l’estudi, als afectats se’ls administrarà Darunavir, un antiviral habitual contra el VIH que redueix “la quantitat de virus en la sang” i per tant la capacitat de transmetre-ho, han assegurat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí