La Generalitat entra al Consorci del Besòs per transformar Les Tres Xemeneies

  0

  Acord institucional per donar un impuls definitiu a l’àrea del Besòs. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, han mantingut, aquest matí, una reunió i han acordat  impulsar entre totes dues institucions la transformació de l’entorn del riu Besòs i molt especialment l’àrea de les Tres Xemeneies.

  La reunió ha servit per establir la necessitat d’un gran acord de país, amb el concurs de totes les administracions afectades (els ajuntaments, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya), per tal de portar a terme una transformació integral que generi un pol digital i audiovisual, un parc d’habitatge públic poten i un gran parc urbà.

  Per tal d’avançar en aquesta línia s’ha acordat el següent:

  Proposar a tots els ajuntaments de l’àrea del Besòs (Montcada, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià) l’entrada de la Generalitat de Catalunya al Consorci del Besòs, per tal de convertir-lo en l’instrument per a la transformació de l’àrea del Besòs, i especialment l’àrea de les Tres Xemeneies afectada pel Pla director urbanístic (PDU). També s’acorda convidar l’Àrea Metropolitana de Barcelona a incorporar-se al Consorci del Besòs, així com a la Diputació de Barcelona.

  El Consorci del Besòs serà l’administració actuant per al desenvolupament del Pla de desenvolupament urbà de les Tres Xemeneies. En una primera fase serà el responsable de negociar i acabar de tancar el PDU amb els propietaris del sòl.

  Totes dues administracions es comprometen a treballar per obtenir el finançament necessari, a través dels fons europeus Next Generation o d’aportacions específiques.

  Finalment, totes dues administracions reafirmen el seu compromís de desenvolupar un pol digital i audiovisual situat a les Tres Xemeneies, amb la finalitat de donar un impuls estratègic a la indústria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí