La Generalitat licita les obres del primer tram del lateral de la C-31

  0
  lateral c-31.JPG

  23/10/2015 – L'obra es licita per 3,5 milions d'euros i podria començar a mitjans de 2016; els treballs duraran uns nou mesos.

  Els laterals de l’autopista C-31 començaran a ser una realitat el proper any, segons ha explicat aquest dijous el regidor badaloní de CDC Ferran Falcó a pocs dies de deixar el seu paper com a diputat al Parlament un cop es constitueixi el nou govern. Ahir mateix, la Generalitat va licitar les obres del primer tram del lateral cantó muntanya, entre l’avinguda President Companys i Coll i Pujol, al barri de Sant Crist. El projecte surt a concurs per un valor de 3.750.000 euros; la previsió és que els treballs puguin estar adjudicats a principis d’any, que comencin durant el 2016 i que durin uns nou mesos.

   

  El lateral serà un vial de 9 metres de calçada amb tres carrils i 3 metres de vorera al costat ciutat. Les obres inclouran els treballs de demolició i esbrossada,el moviment de terres i la formació dels paviments i tota la urbanització, amb drenatge, enllumenat i semaforització, així com adaptació dels serveis i subministraments afectats (gas, aigua, electricitat i telefonia).

   

  El tram de Sant Crist, la darrera i més complexa etapa

   

  Aquest pas suposa el compliment d’una part de la gran reivindicació de mobilitat de la ciutat, després de dècades d’espera, promeses i obstacles. Només una part, però, i és que, com el propi Ferran Falcó va afirmar ahir, el tram més important i complex per tota la feina que comporta, la que comprèn entre Coll i Pujol i la rambla Sant Joan, encara s’ha de treballar. En qualsevol cas, l’encara diputat s’ha mostrat optimista i assegura que aquest primer quilòmetre de lateral és essencial: “Aquest tram farà inevitable afrontar el següent; farà imparable la finalització del projecte”.

   

  La feina que queda per a la seva consecució, però, no és poca. Resten pendents les expropiacions d’una trentena d’habitatges a Sant Crist, un moviment pel que es necessiten dos elements: els inmobles on reallotjar aquestes famílies i els recursos per costejar-ho tot. En aquest sentit, diu el regidor convergent, l’Ajuntament ha de posar-se a treballar i buscar una solució. Al seu entendre, en els dos solars preparats per fer vivenda social on reallotjar els veïns de Sant Crist, no només hi pot haver immobles protegits, sinó també habitatge lliure, si no, “no serà viable”. “Si no hi ha habitatge lliure, el dèficit serà de 6,5 milions; el nou govern ho sap i ha de creure en aquesta operació”.

   

  El govern valora positivament l'anunci

   

  El govern municipal ha valorat positivament l’anunci però demana a la Generalitat que “es comprometi més amb la regeneració de la trama urbana associada, també amb diferents problemes de fons”. “No és només els laterals, és com es relaciona la ciutat amb l’autopista”, ha indicat Oriol Lladó. El regidor ha afirmat que “des del govern no es pot deslligar el tema dels laterals de la regeneració de Sant Crist i de l’àrea de l’Estrella”. “Demanem a la Generalitat un major impuls, ja que aquest, en el fons creiem que és un projecte global”.Tanmateix, assegura que no accepten “que es situï com a condició canviar la proporció d’habitatge públic i privat a Sant Crist” perquè “la ciutat té necessitat d’habitatge social”.

   

  Falcó, satisfet amb la tasca de diputat

  Un altre dels motius de la roda de premsa del regidor Ferran Falcó d’aquest dijous era fer balanç dels seus quatre anys com a diputat al Parlament de Catalunya per CiU, una etapa que tancarà la setmana vinent amb la constitució del nou govern. “A Badalona li ha sortit a compte tenir un diputat de Badalona que ha pogut fer la feina que ha fet”, ha afirmat l’edil. Ha ressaltat diferents fites aconseguides durant aquest darrer mandat, com la finalització de les escoles Lola Anglada i Bufalà II, la inversió per a la obres del carrer Sant Bru, que començaran en breu, o la peça de terreny preparada per a la construcció del futur hotel del Port. Falcó ha ressaltat haver treballar en tres direccions: exercint de mediador entre Ajuntament i Generalitat; impulsant propostes pròpies i ajudant a les entitats que li ho han demanat. El regidor ha assegurat que, en qualsevol cas, continuarà treballant per Badalona des de on toqui.