L’Escorxador acull unes jornades amb experts en la pedagogia de la papiroflèxia

  0
  30
  papiroflexia.jpg

  23/10/2015 – Serà aquest dissabte 24 i diumenge 25 d'octubre i comptaran amb la participació d'uns 80 educadors i 15 professors especialitzats en plegat de tota Europa.

  Aquest cap de setmana tindran lloc al Centre Cultural l’Escorxador de La Salut les primeres Jornades A.PLEC sobre Didàctica del Plegat per Educadors, un projecte que gira entorn a la papiroflèxia i la seva vessant més pedagògica i terapèutica. Serà aquest dissabte 24 i diumenge 25 d'octubre i comptaran amb la participació d'uns 80 educadors i 15 professors especialitzats en plegat provinents d'Anglaterra, França, Suïssa, Alemanya, Holanda, Itàlia, Espanya i Catalunya.

   

  Les jornades van dirigides a educadors de tota mena, des de professionals a les llars d’infants, a professors de secundària, estudiants de magisteri o educadors en el lleure. Tot i així, qualsevol persona interessada en aquest antic art del plegat i tindrà el seu espai. Un dels principals organitzadors i coordinador de l’esdeveniment és Joan Sallas, badaloní resident a Alemanya des del 1994 i coordinador d'unes Jornades Internacionals sobre Didàctica del Plegat per educadors que se celebren anualment a país germànic des de 2006, que ara es prenen com a model d'aquest projecte a Badalona. Sallas és un expert en l’art del plegat i la papiroflèxia i les seves creacions han viatjat per tot el món. El 2009, alguns dels seus plegats van ser exposats al Metropolitan Museum de Nova York; han arribat també a Viena, a Florència, a Corea i a nombroses ciutats alemanyes.

   

  Aquesta activitat que pretén promoure de forma teòrica i pràctica la formació i l'intercanvi d’experiències sobre el plegat com a eina pedagògica entre educadors té el suport de l'entitat badalonina Soca-rel i de l'Ajuntament de Badalona.