La Generalitat pagarà deutes pendents amb els ajuntaments abans de 2014

  0

  20/09/2013 – Badalona rebrà 15 milions del govern autonòmic; l'alcalde Garcia Albiol, però, assegura que el deute total puja fins els 40 milions, encara que només 15 estiguin reconeguts.

  La Generalitat ha anunciat aquesta setmana que liquidarà el deute que té pendent amb els ajuntaments, uns 600 milions d'euros, abans de final d'any. La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha fet l'anunci en el ple del Consell de Governs Locals, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Barcelona. Segons Ortega, ja estan programades transferències a 619 ajuntaments que en els pròxims dies rebran pagaments de, com a mínim, un terç de tots els imports pendents per part de la Generalitat.

   

  Un d’ells será l’Ajuntament de Badalona. L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha recordat que els deutes de l’administració autonòmica amb els Ajuntaments van més enllà del que l’administració autonòmica té reconegut. “En el cas de Badalona, per exemple, la Generalitat té reconeguts 15 milions d’euros que són els que esperem cobrar gràcies als mecanismes que ha habilitat el Govern central perquè les comunitats autònomes paguin als ajuntaments; però la totalitat del deute amb l’Ajuntament de Badalona, les empreses municipals i els organismes autònoms va molt més enllà i arriba fins als 40 milions d’euros”, ha afirmat l’alcalde.

   

  El cas més important, segons ha explicat l’alcalde, és el de Badalona Serveis Assistencials (BSA), empresa que gestiona l’Hospital de Badalona i per la qual la Generalitat pagarà ara únicament 2,7 dels 20 milions d’euros que deu. També hi ha altres casos, segons el govern local, com ara el Conservatori -600.000 euros- o el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) -2 milions-.