Les oficines badalonines de Catalunya Caixa, de vaga contra l’ERO

  0
  46

  20/09/2013 – Dimarts i ahir, dijous, les sucursals de l'entitat bancària van fer una aturada, de 13 a 14 hores, com a protesta contra l'ERO que l'empresa vol executar.

  Els treballadors de Catalunya Caixa es troben enmig d’un procés de protesta contra l’ERO a través del qual la direcció de l’entitat vol acomiadar prop de 2.500 persones. A Badalona, les oficines han viscut dues jornades d’aturades parcials. Dimarts i ahir, dijous, totes les sucursals van tancar portes de 13 a 14 hores. Segons els sindicats, ambdues vagues han comptat amb un seguiment de pràcticament el 100% a nivell local. Un total de 100 treballadors van deixar la feina durant aquestes dues hores i alguns d’ells es van dirigir a les portes de la seu central de Catalunya Caixa a Badalona, situada al carrer Francesc Layret, número 50, al costat de la plaça de la Vila.

   

  Segons expliquen les organitzacions sindicals, les mobilitzacions s’encaminen a aconseguir que la direcció de la companyia accepti una negociació mínima que, a dia d’avui, asseguren, no s’està produint. Catalunya Caixa vol fer fora 2.453 treballadors, aproximadament, amb les mínimes condicions que la reforma laboral permet. “L’únic que volem és que s’ens tracti com als treballadors de la resta d’empreses del sector”, afirmen els representants. Tot i que no es coneix quin abast podria tenir l’ERO a Badalona, des dels sindicats expressen que cap dels aproximadament 100 llocs de treball a nivell municipal estan fora de perill.