La Generalitat pagarà els 205.000 euros que deu al patronat del curs 2010-11

  0
  41

  15/09/2012 – Els diners serviran per pagar les nòmines dels treballadors del conservatori i l'escola de música i iniciar el curs amb normalitat.

  La Generalitat de Catalunya s’ha compromès amb l’Ajuntament de Badalona a pagar a finals d’aquest mes de setembre els 205.000 euros que deu al Patronat de la Música de Badalona corresponents al curs 2010-2011. Amb l’ingrés definitiu d’aquesta part del deute, es podria fer front al pagament de la nòmina que es deu als treballadors i es garantiria que el nou curs comencés amb normalitat.

  Tanmateix, el govern municipal va exposar ahir en la Comissió Informativa d’Educació que la Generalitat farà arribar el conveni de funcionament del curs 2011-2012 en un termini de 15 dies, moviment clau per tal que els diners, uns 550.000 euros, arribin el més aviat possible i permetre al Patronat de Música treballar amb més marge. El regidor d’Educació i Esports, Juan Fernández, ha explicat que “el Govern municipal està negociant aquests dies un calendari de pagament d’aquesta quantitat amb el Departament d’Ensenyament, per tal que no torni a passar el mateix que amb les quantitats corresponents al curs anterior”.

  D’altra banda, quedaria pendent l’acord relatiu al curs d’enguany, que començarà en pocs dies. Juan Fernández ha explicat que “l’Ajuntament instarà a la Generalitat perquè aquest conveni es pugui formalitzar abans del mes de desembre”. L’edil ha explicat que comprèn els problemes econòmics que té la Generalitat, però ha advertit que “si no es compleix amb els convenis i les aportacions econòmiques perillarà la convocatòria de matriculacions per al Conservatori i l’Escola de Música de cara al curs 2013-2014”.

  El gerent del patronat, Jordi Llorenç, exposava aquesta setmana que resulta una tasca molt difícil configurar el pressupost del Conservatori i l’Escola de Música sense saber l’aportació de la Generalitat; la conseqüència de conèixer a curs passat la quantitat provinent del govern català és que s’han d’apujar les quotes dels estudiants, comptant que la subvenció pot disminuir, per tal d’equilibrar els comptes.

  En aquest sentit, PSC i ICV-EUiA, opinen que aquestes gestions s’haurien de dur amb més previsió, per tal de garantir la seguretat i manteniment d’una institució cultural de prestigi com el Conservatori. El regidor socialista Aniceto Ramírez creu que la situació no hagués arribat a aquests extrems si el govern d’Albiol hagués exposat a l’agost el problema i s’hagués treballat en conjunció amb les forces de l’oposició, però que el que “no pot ser” és que el Ple s’assabenti per mitjà de la premsa d’aquestes qüestions. “Al cap i a la fi, ha estat un problema més d’incomunicació i desencís per part de PP i CiU que d’una altra cosa. En quant s’ha fet públic i s’ha negociat, l’acord per rebre els diners i signar els convenis ha trigat pocs dies en fer-se efectiu”, assenyala Ramírez.