La Generalitat vol invertir 8,5 milions a Badalona als pressupostos de 2014

  0
  46

  11/11/2013 – El projecte inicial dels comptes per l'any vinent contemplen 8,5 milions per a la ciutat, 5 dels quals anirien destinats a despeses i millores sanitàries.

  El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquesta setmana el projecte de pressupostos per al proper any 2014. La proposta inicial, que encara ha de passar pel filtre del Parlament per ser debatuda i aprovada –o rebutjada-, contempla una inversió de prop de 8,5 milions d’euros destinats a la ciutat de Badalona.

   

  Bona part de la despesa, pràcticament 5 milions, es planteja des del capítol sanitari. La meitat, uns 2,5M, tindrien com a objectiu remodelacions infraestructurals i nous edificis per a la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol. Prop d’1M -970.000 euros-, anirien destinats a desenvolupament i adquisició de nova tecnologia per a l’Hospital de Can Ruti, a través de l’Institut Català d’Oncologia. Sense sortir de l’hospital badaloní, es dedicarien més de 300.000 euros a la renovació de les Urgències, mitjançant la compra de nou mobiliari i equip informàtic, entre d’altres aspectes. Per últim, la Generalitat vol injectar 952.000 euros en la finalització del CAP del Gran Sol, al barri de Llefià.

   

  En l’apartat urbanístic i de mobilitat, destaca la despesa de 2,1 milions per a la construcció d’habitatges socials al barri de Sant Roc a tavés de l’Institut Català del Sòl, així com el mig milió d’euros destinat a posar les bases per al futur perllongament del metro des de Pompeu Fabra fins a Casagemes -instal·lació de diferents serveis afectats, com ara la llum o l’aigua-.

   

  Per últim, una altra de les inversions es produiria en el capítol educatiu. Del total, es destinarien 880.000 euros a la finalització de les escoles Lola Anglada i Bufalà II-Les Ciències.

   

  Per al PSC badaloní, "no hi ha cap novetat" en les inversions que el Govern de la Generalitat planteja en el projecte dels nous pressupostos, ja que "tot estava compromès", i que els recursos destinats a l'inici de la perllongació de la L2 de metro són "insignificants".