La Guàrdia Urbana, a l’espera de noves armilles antibales

  0
  56
  IMG_9917.JPG

  31/03/2016 – El cos compta amb un centenar d'armilles exteriors, però els sindicats reclamen armilles personals interiors.

  La reivindicació per millorar els materials que garanteixen la seguretat dels agents de la Guàrdia Urbana es remunta a pràcticament fa una dècada, però ha agafat molta força els darrers dos anys, sobretot arran dels primers atemptats a Europa de l’Estat Islàmic. Fets com el d’aquest dimecres a l’avinguda Generalitat de Santa Coloma, on una agent de Mossos d’Esquadra va rebre un tret i va salvar la vida gràcies a la protecció antibales, fa ressonar encara més intensament les reclamacions sindicals que demanen armilles més segures.

   

  Fonts municipals expliquen que “tots els agents que presten servei al carrer porten armilles antibales exteriors”, així com els motoristes i els agents que presten vigilancia als edificis municipals, que també en poden dur. Els guàrdies de districte, en general, no disposen d’aquestes armilles, encara que alguns sí que en tenen.

   

  Des de el Sindicat de Funcionaris de Policies, no obstant, matisen que les armilles externes, de les que hi ha entorn a unes 100, són elements pesats i que limiten la mobilitat, pensats per ser usats en moments puntuals però no per poder dur durant tota la jornada. En aquest sentit, reclamen, com han fet durant els darrers mesos, l’adquisició d’armilles personals interiors, més modernitzades, segures i còmodes.

   

  En resposta, l’Ajuntament apunta que està tramitant “un expedient de compra de 80 armilles antibales interiors personals i intransferibles per als agents”, un compromís que ja es va adquirir amb el cos a finals de 2015.