La Guàrdia Urbana estrena un dron per detectar moviments durant el confinament

  0

  La Guàrdia Urbana de Badalona ha incorporat l’ús d’un dron policial per a actuar en situacions de crisis i emergència. La nova eina “permet detectar possibles infraccions del confinament mentre duri l’epidèmia del coronavirus”, expliquen des del consistori, des d’on també assenyalen que l’eina ja passarà a formar part del cos de policia local.

  L’Ajuntament de Badalona ha agilitat la implantació de la Unitat de Drons, que ja estava planificada, perquè la Guàrdia Urbana disposi d’una eina policial per a “actuar en situacions de crisis i emergència amb eficàcia”.

  En aquesta nova unitat presten servei sis agents i comandaments del cos que compten a la certificació de Pilot i Operadors de drons de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i amb l’especialització necessària per a ser operadors policials de vol i radiofonistas aeris.

  “Altament eficaç”
  L’alcalde de Badalona, ​​Álex Pastor, ha destacat que: “S’ha agilitat la implantació d’aquesta nova unitat de la Guàrdia Urbana perquè en aquest període d’emergència sanitària l’ús de drons policials s’ha revelat com una eina altament eficaç per a combatre la pandèmia que estem sofrint i tota classe d’emergències que es puguin produir”.

  La Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana, a més del servei de patrullatge aeri en coordinació amb la resta de vehicles del cos, pot efectuar funcions de control aeri del trànsit, vigilància preventiva d’actes delictius, control de concentracions de persones, localització i rescat de persones en cas d’accident, catàstrofe o emergència.

  S’integrarà en el cos policial
  Aquest dron està també capacitat per a efectuar vols nocturns, control de vies d’evacuació en cas d’emergència humanitària, accessos de vehicles, seguiment i “monitoratge d’autors de presumptes fets delictius”.

  Els responsables policials han explicat que s’ha dissenyat un estudi de seguretat operacional per a integrar en l’estructura del cos la nova unitat. Així, s’han establert protocols d’actuació per a les diferents incidències operatives i gestió de crisi, i perquè la nova eina “compleixi tots els requisits legals i de respecte cap als drets fonamentals de les persones”, assenyalen des del consistori.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí