La Hermandad de la Soledad celebra el seu 30 aniversari amb una processó

  0
  2013-09-21 20.22.41.jpg

  23/09/2013 – Una processió extraordinària formada per un sol pas amb el Santísim Crist Redentor i la verge de la Soledat i una vintena de germanors va recórrer el carrer Pérez Galdós fins la plaça Trafalgar, on es va realitzar una gran missa. 

  Aquest dissabte la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad de Badalona ha celebrat el seu 30 aniversari amb una processó extraordinària que va recórrer el carrer de Pérez Galdós del barri de Sant Antoni de Llefià fins arribar a la plaça Trafalgar.

   

  Una processó amb només un sol pas -per primer cop format pel Santíssim Crist Redentor i la verge de la Soledat-, però molt ben acompanyada per diferents germanors de la ciutat de Badalona com el Centre Cultural de l’Esperanza i la Confraria de Sant Anastasi, però també de Catalunya com la coneguda Confraria 15+1 de L’Hospitalet de Llobregat.

   

  A la plaça Trafalgar va estar previst una missa especial en què més de 200 veïns no es van voler perdre un esdeveniment d’aquest tipus, ja que no és massa habitual a la nostra ciutat sobretot en el mes de setembre.

   

  30 anys de germanor

   

  La Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad de Badalona es va fundar a l’any 1982 al barri de Sant Joan de Llefià quan va sorgir l’idea, entre un grup de fidels, amb el desig de recuperar l’expressió de la religiositat popular en uns moments en què no existia cap manifestació pública de fe en els carrers de la ciutat. El col·lectiu inicial va estar format per andalusos i extremenys, però amb el pas del temps s’han anat incorporant gallecs, catalans i altres veïns.  La germanor va realitzar la seva primera estació de penitència en 1984 i no va ser fins el 1998 quan es va produir la primera sortida processional des de l’església de Sant Antoni de Pàdua de Llefià, i que actualment se celebra cada Divendres Sant.