La instal·lació de terrasses a la ciutat augmenta un 11% el 2014

  0
  Terrasses a Badalona.JPG

  25/06/2014 – En els primers mesos d'enguany, el nombre de sol·licituds ha passat de 453 a 502, el que suposa un augment de la recaptació municipal de 44.000 euros.

  La nova ordenança que regula la instal·lació de terrasses d’establiments al carrer a la ciutat de Badalona ha reduït enguany el preu de la taxa en un 10 per cent. Aquesta baixada de la taxa municipal per instal·lar terrasses ha coincidit amb un increment de les sol·licituds i també amb l’augment de la recaptació en aquest sentit.

   

  Durant els primers mesos de 2014, l’Ajuntament ha registrat  gairebé un 11 per cent més de sol·licituds que l’any passat. Les demandes de permisos han passat de les 453 de l’any passat a les 502 d’enguany. La recaptació municipal, tot i el descens del preu, també ha augmentat i ha passat dels gairebé 360.000 euros a 404.000.

   

  Per altra banda, cal assenyalar que el govern municipal va afegir com a nova modalitat de terrasses la instal·lació de tamborets, que permeten la sortida a l’exterior a establiments situats a carrers amb dificultats d’espai per posar una terrassa convencional. Una altra novetat ha estat el fet que la brigada municipal pinti al paviment l’espai que ha d’ocupar la terrassa, de tal manera que s’assegura la correcta convivència entre la terrassa i els vianants.

   

  La nova ordenança de terrasses també ha facilitat la identificació de les terrasses amb una etiqueta amb holograma, subministrada per l’Ajuntament, i que ha de ser visible des de l’exterior de l’establiment. D’aquesta manera s’evita la competència deslleial, el frau i les molèsties als veïns.