Milers d’espectadors gaudeixen de la ‘suelta de vaquilles’

  0
  12
  13.jpg

  23/06/2014 – El barri de Sant Joan de Llefià està de festa major i ho celebra amb una gran varietat d'activitats, entre elles la tradicional 'suelta de vaquilles' que enguany ha arribat a la 30a edició.

  Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 30a edició de la ‘suelta de vaquillas’ en marc de les Festes de Sant Joan de Llefià que organitza l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià – Gran Sol, on milers de veïns de Badalona i d’altres poblacions van omplir l’amfiteatre del parc del Gran Sol, tant dissabte com diumenge.

   

  Això sí, més d’una trentena de persones van ser els valents que es van llençar al ‘ruedo’ i es van enfrontar davant d’un total de vuit ‘vaquilles’ braves que venien disposades a escombrar a tot aquell que es posés per davant. Cal destacar que durant l’espectacle no va haver-hi cap intervenció mèdica greu, tot i que el servei sanitari era present. Per altra banda, els serveis de seguretat varen d’intervenir dissabte en el moment de la manifestació d’una vintena de persones que es van presentar en contra de la ‘suelta de vaquilles’.

   

  A part, el parc de Gran Sol va acollir el passat dijous, 19 de juny, l’homenatge a més de 300 persones grans amb un gran berenar i ball per a tot el públic. També, dissabte una sardinada omplia el carrer de l’Àsia; mentre que diumenge es va realitzar un concurs de dibuix i la festa de l’escuma a la mancomunitat de propietaris la ‘Manzana XIII’. Després de la ‘suelta de vaquilles’ del diumenge va haver-hi un cant d’havaneres i rom cremat.

   

  També, des de la plaça de la Pipa, l’AV de Sant Joan de Llefià Alt dels Pins està de festa major i durant aquest cap de setmana ho han celebrat amb molta música i ball, com l’exhibició de cavalls a càrrec de la hípica Las Terrasses i l’actuació del grup Corazón Flamenco Ecuestre, entre altres, com l’actuació de Costa Romero, tribut a los Chichos.

   

  Ara, les dues associacions celebren aquest dilluns la revetlla de Sant Joan. Des del parc del Gran Sol, a partir de les 23.30 hores hi haurà una disco mòbil i coca i cava gratuïtament per a tots els socis; mentre que a la plaça de la Pipa se celebra una dia especial pels més infants i continuaran l’exhibició de balls i a partir de les 22h hi haurà també música i ball per a tot el públic. Les dues fuestes finalitzaran demà dimarts, 24 de juny, dia de Sant Joan; amb l’actuació del grup Requiebros al parc de Gran Sol i un potatge a la plaça de la Pipa.