La jubilació en temps de pandèmia

  0
  Manel Expósito

  Qui s’ha plantejat penjar les botes durant aquest confinament? De ben segur que més d’un, dos i tres jugadors. Al futbol més modest, els jugadors competeixen per passar-s’ho bé i gaudir del seu esport. És la seva diversió i, alhora el cos i la ment no els aturin, la trajectòria es dilatarà fins que un mateix vulgui.

  Des del mes de març, però, la covid va aturar la competició i nou mesos més tard encara no sabem quan tornarà la lliga. Aquesta incògnita ha plantejat seriosament la jubilació a més d’un jugador. A la Primera i Tercera Catalana badalonina, per exemple, tenim un parell de casos amb futbolistes que superen els 40 anys i encara es troben actius: Toni Casulleras (Unificació Llefià) i Adil Chkirou (Young Talent). Ambdós tenen 41 anys però el context és ben diferent. El primer ja es planteja penjar les botes. El segon, encara té corda per continuar jugant.

  Casulleras

  “Fa uns anys ja vaig tenir la retirada al cap però per motius de salut no vaig penjar les botes. Aquesta temporada amb l’ascens a Primera Catalana també ho tenia al cap però va arribar la pandèmia i encara no ho he pogut fer. La meva idea era fer-ho amb l’ascens i no ser fins on arribaré”, assegura el jugador de la Llefià, qui va bufar 41 espelmes fa unes setmanes.

  “Hi ha molta incertesa i el ritme de competició es perd. Amb aquesta situació, perdem les ganes de jugar i n’hi haurà gent que es pugui plantejar penjar les botes o prendre certes situacions. Amb 35, 36 o 37 ja et pots començar a plantejar la retirada. Tot depèn de la il·lusió. Continuar un any més? Tinc ganes però sóc conscient que no puc esperar fins a un dia que no sé quan arribaré. Em retiraré aquest any i m’agradaria que fos en un camp”.

  Adil

  Tot el contrari és el context del seu company Adil Chkirou. L’extrem dret del Young Talent també té 41 anys però amb un físic poc comú. “El cos em respon molt bé i no tinc la retirada al cap. Puc jugar i entrenar molt bé perquè em cuido i sempre surto a córrer i faig físic”, exposa. “Mai he tingut lesions gràcies a Déu i seguiré jugant un any més perquè físicament em trobo bé”, reconeix. A més a més, assrgurar que “no ha perdut forma física perquè ha mantingut la seva activitat diària”.

  Més enllà de Casulleras i Adil, n’hi ha d’altres exemples de jugadors nascuts entre els anys 1979 i 1984. Al mateix vestidor que Adil també hi és Josué Casanovas, amb 40 anys, i al CF Lloreda s’apropen Manuel González ‘Lolo‘ (38) i Alberto Pérez (36).

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí