La Junta Electoral dóna un toc d’atenció al PP per unes tanques publicitàries

  0
  tanca PP.JPG

  11/04/2015 – El PSC va denunciar la retirada tardana d'unes tanques amb publicitat del PP i la Junta ha donat la raó als socialistes.

  Resten unes sis setmanes per a les eleccions municipals i Badalona ja s’ha trobat amb la primera ‘picabaralla’ derivada de la propaganda política. El PSC ha denunciat que el Partit Popular ha incomplert la Llei del Règim Electoral després de mantenir instal·lades “unes quantes tanques amb la foto del seu candidat” després del 31 de març. Recordem que des del darrer dia de març, data de convocatòria de les eleccions, i el 7 de maig, inici de la campanya, el reglament prohibeix la difusió de publicitat o propaganda de qualsevol tipus.

   

  “Davant aquest incompliment flagrant de la llei”, diuen els socialistes, van presentar una denúncia a la Junta Electoral que, aquest divendres, “ha donat la raó” al PSC i “obliga” als ‘populars’ “a retirar totes les tanques que encara estiguin instal·lades a la ciutat”. Recorden, a més, que “l’incompliment de la llei electoral és una constant del PP a Badalona”, atès que “la Junta Electoral va haver d’actuar en tres ocasions contra el govern” durant les eleccions europees l’any passat.

   

  La tinent d’alcalde Maritxu Hervás assegura que no tenen “constància de cap notificació de la Junta” en aquest sentit. Sí admet que l’Ajuntament va rebre una notificació en la que demanava comprovar si algunes tanques continuaven posades i que, quan la Guàrdia Urbana va procedir a verificar-ho, o ja estaven desmuntades o l’empresa encarregada les estava substituint. La regidora del PP explica que aquestes tanques estan contractades per circuits, no una per una, i pot ser que el mètode de treball o organització de l’empresa derivés en la retirada més tardana d’alguna d’elles, encara que, ressalta, el contracte estipulava la seva substitució el mateix dia 1.