La màgia del Nadal arriba a l’Olímpic (104-93)

0
    24
    BDN Flash

La Penya s’espolsa la derrota al Palau davant l’Olímpic amb una exhibició de triples al primer temps davant l’UCAM Múrcia i s’apropa, virtualment, a la Copa del Rei

El Club Joventut Badalona va mostrar la seva millor versió ofensiva de la temporada amb un regal de Nadal marcià per als seus aficionats. Ni menys ni menys que 110 punts en 40 minuts. López- Aróstegui, amb 25 punts, i Ferran Bassas, també amb 25, van liderar una victòria coral, on hi destaquen els 20 triples verd-i-negres i pràcticament queda segellat el bitllet per a la Copa del Rei 2021. L’intensitat defensiva va tornar a ser l’assignatura pendent davant un digne Múrcia.

El matx a l’Olímpic va arrencar amb l’UCAM dominant el marcador i l’encert en el tir exterior, amb dos triples consecutius de Strawberry (4-10). Els verd-i-negres van respondre amb contundència i un 19-3 capgirava el marcador i ja situava un +10 en vuit minuts de partit (23-13). RibasBassasMorgan i López-Aróstegui van bombardejar el cèrcol murcià amb cinc triples. Els de Sito Alonso, però, van ajustar el marcador abans de concloure els primers 10 minuts (26-22).

La manca de contundència defensiva als darrers dos minuts del primer quart ja no es va produir al segon període i el Joventut va reforçar el seu mur perquè l’UCAM és bloquegés en atac. La solidesa en defensa i dos triples consecutius de López-Aróstegui i Ventura van augmentar el sostre verd-i-negre en tot el partit (46-35). Al descans, el conjunt de Carles Duran va aconseguir el seu màxim de punts aquesta temporada en els dos primers quarts (56-43).

L’encert encistellador del Joventut es va dilatar en la segona meitat davant un UCAM molt més mortal que els badalonins. Ferran Bassas, amb 23 punts en 19 minuts a pista, va liderar un treball en equip i a on va anotar tots els jugadors convocats, a excepció de Parra, Zagars i Dawsom (presència testimonial dels tres a pista). La diferència va tornar a superar el seu sostre, aquesta vegada de 18 (84-64).

Els darrers deu minuts van ser un tràmit en el quart més ofensiu dels murcians (20-26) i a on el visitant Rojas va quedar inconscient a pista després de rebre un cop de colze al cap. La gran diferència al final del tercer quart no va fer perillar la victòria tot i la reacció de l’UCAM (97-86) i els seus 12 triples, per 14 dels verd-i-negres.

Ferran Bassas va ser el jugador més ben valorat del matx (27) gràcies als seus 25 punts, 4 assistències i 3 rebots.