La Marxa Educativa 2014 fa parada a l’escola Baldiri Reixac

  0
  IMG_6567.JPG

  01/09/2014 – L’escola Baldiri Reixac va fer de punt d’avituallament i va acollir el centenar de persones de la marxa reivindicativa abans d'arribar a Barcelona.

  Per segon any consecutiu, la comunitat educativa catalana comença el curs amb molta força i en peu de guerra. Durant tota la setmana passada, l’Assemblea Groga, la plataforma que reivindica un ensenyament públic sense retallades, gratuït i en català, va organitzar la segona marxa per l’educació pública. El dia 23, la manifestació va arrencar a la ciutat de Girona, des d’on va iniciar un viatge a peu fins a Barcelona. Més de 100 quilòmetres i 40 activitats repartides en vuit etapes i passant per ciutats com ara Blanes, Arenys de Mar, Mataró i El Masnou. La darrera parada abans d’entrar a la capital catalana, dissabte, va ser Badalona, on la Marxa Educativa va arribar poc abans del migdia, a través de la platja de la Barca Maria.

   

  L’escola Baldiri Reixac va fer de punt d’avituallament i va acollir el centenar de persones que havia sortit de El Masnou de bon matí. El pati del centre va servir de menjador, en el qual tothom va gaudir d’un àpat i a on es van dur a terme uns parlaments abans de continuar la caminada cap a Barcelona. L’elecció del Baldiri com a punt d’aturada de la marxa no és pas fortuït, i és que l’escola de Llefià-La Salut va ser la cara de la lluita educativa a Badalona durant moltes setmanes abans de finalitzar el curs.

   

  El Baldiri, cara de la lluita educativa badalonina

   

  Recordem que la comunitat educativa local va dur a terme diferents accions per protestar contra la supressió d’un grup de P3 de cara al curs que començarà d’aquí uns dies, així com per reclamar la instal·lació d’un ascensor que pares i mares encara esperen. Si bé la Generalitat no es va fer enrere en la decisió de la classe de parvulari, sí que va acordar, juntament amb el govern local, la construcció d’un ascensor a l’escola, una reclamació que el centre portava anys demanant. Encara que les previsions estimaven que les obres es podrien realitzar o començar aquest estiu, els membres de l’AMPA no han rebut cap notificació i es mostren escèptics. Tot sembla indicar que el Baldiri començarà el nou curs sense veure cap moviment pel que fa al nou equipament.