La millor del planeta: Mireia Belmonte és campiona del món en 200 metres papallona

  0
  DFwpPaFXcAI7su5.jpg

  27/07/2017 – Espectacular exhibició de potència de la badalonina per guanyar l’única medalla que li faltava: un or en un Mundial de piscina de 50.

   

  En aquesta fotografia, la Mireia plora. Ho fa d’alegria després de viure dos minuts d’autèntica màgia a Budapest. Dos minuts; ni una centèsima part de tot l’infernal entrenament que la de Badalona ha de seguir cada dia per ser considerada una de les nedadores més completes del panorama internacional.

   

  Després de l’or olímpic de Rio de Janeiro, a Mireia Belmonte li mancava un únic repte per aconseguir. Ser campiona del món en piscina de 50 metres. La plenitud esportiva li arriba amb 26 anys i després d’haver-ho guanyat tot en Jocs Olímpics, Mundials de tota mena, europeus i campionats d’Espanya.

   

  En la seva prova estrella, Belmonte apostaria per mantenir l’estratègia que li va donar l’èxit a Rio. Inici conservador, acceleració a partir dels 100 metres i lideratge indiscutible en el tram final.

   

  La badalonina afrontava la jornada amb el tercer millor temps de les finalistes, però s’acabaria imposant amb in registre de 2:05.26. L’alemanya Franziska Hentke (2:05.39) i Katinka Hosszú (2:06.02) completarien el podi a Budapest, tot i que no podrien eclipsar la genialitat completada per la sirena de Badalona. Pròxim objectiu: els 800 metres lliures. Passi el que passi, la Mireia ja és la millor del món.