La millor Penya no en té prou contra el Barça (80 a 83)

0
    26
    JOV-BAR (12).JPG

20/10/2013
    Els verd-i-negres ho ha donat tot per dominar el Barça durant 39 minuts però el físic i el talent dels blaugranes en els últims 5 minuts han decidit el matx

El FIATC Joventut ha acabat cedint el derbi contra el Barça en un partit que ha dominat durant 39 minuts
    Els verd-i-negres han dut la iniciativa en tot moment amb un joc al límit de les seves possibilitats i explotant l'encert exterior.
    El Barça però, n'ha tingut prou amb l'últim quart (36 punts i 50 de valoració) per acabar capgirant el partit amb massa poc temps per cap reacció.

L'entrenador de la Penya, Salva Maldonado, havia demanat durant la setmana que el seu equip fos valent, agressiu i que jugués dur per contrarestar la qualitat i quilos del Barça, i així ha estat durant 35 minuts.

Els verd-i-negres han obert el primer forat (24 a 16) gràcies a la mà de Shurna (11 punts al 1r quart) i al joc de Vives, que ha estat el metrònom dels primers compassos.
    Amb el pas dels minuts, i tot i que la rotació de la casa de la Penya no es pot comparar amb la d'estrelles que té el Barça, el FIATC Joventut ha mantingut el segell d'intensitat tot i la facilitat per anotar de Tomic, que ha aguantat els seus (33 a 28 min 20).

A la represa, tothom esperava una reacció del Barça, i malgrat que els de Xavi Pascual han sortit amb la clara consigna d'endurir el joc i carregar prop de la pintura, la Penya ha aguantat l'escomesa, i des d'una tècnica a Lampe i una antiesportiva a Dorsey, s'ha deixat anar de nou per tancar el quart amb la màxima diferència (58 a 45).

Llavors el Barça s'ha posat el mono de treball, ha engreixat la màquina i ha començat a anotar gairebé jugada rere jugada
    Els verd-i-negres han aguantat la 1a envestida gràcies a 2 triples de Llovet i Barrera (70 a 58 a 6 min) però després d'un triple sol fallat de Barrera ha arribat un 3+1 de Papanikolau que ha canviat la tendència del partit.
    Al del grec, se li ha afegit una altra cistella amb tir addicional de Dorsey, que ho deixava tot obert a falta de 4 minuts (72 a 69).

El FÏATC Joventut no s'ha arrugat i ha anotat cistelles amb molt de caràcter de Ventua i Shurna (75 a 71 a 2 minuts) però la resposta blaugrana era tant immediata com demolidora, i Dorsey aprofitava les assistències de Marcelinho per empatar el matx (75 a 75).

L'estocada final l'ha fet Abrines amb un triple a falta de 40 segons (75 a 78) que invertia per complet la tendència. Vives, i tot l'equip en general ho ha intentat, però al Barça només li ha calgut estar segur des de la línia de tirs lliures per endur-se el derbi més igualat dels últims anys.