La Minguella B guanya la 1a final (60 a 58)

  0
  44

  09/04/2014
  Els de Sergio Ortilles es van imposar a l'Alella amb 2 tirs lliures d'Àlvar Sans a 7 segons pel final

  La Minguella B va sortir per primer cop en el que va de temproada del descens directe i a falta de 4 jornades per acabar la lliga regular, manté més vives que mai les opcions de salvar-se.

  Els de Sergio Ortilles van ser capaços de derrotar a l'Alella, un rival directe en aquesta apretada zona baixa, i es jugaran mitja temporada aquest dissabte a les 17:45 a la pista de l'UBSA B.

  El partit no es va resoldre fins als últims instants, quan Àlvar Sans va ser capaç d'anotar 2 tirs lliures a falta de 7 segons que posaven el 60 a 58 definitiu. L'Alella va tenir una última jugada en la que Ros va forçar cap a dins i va protestar un contacte, pe`ro els àrbitres no van xiular res.

  Abans, els dos equips van disputar una durissima batalla durant 40 minuts. L'Alella, un dels equips més físics i amb experiència de la competició, va exigir el màxim als locals, i mai es va desenganxar en el marcador. 
  La tensió del partit era tant clara, que el 1r quart es va tancar amb un marcador molt escarransit (11 a 7). 

  A l'inici del 2n, les pressions a tots pista de la Minguella B, li van permetre anotar en contraatac (15 a 8), peperò quan no ho feia així, li costava molt (21 a 19). 12 punts de Navarro al 2n període aguantaven als blaus contra un equip que no donava concessions (29 a 29).
   
  A la represa, 2 triples de Pujol donaven l'avantatge als maresmencs (33 a 37), però 5 punts seguits de Domènech rescataven a la Minguella B, que tancava de nou el quart per davant (50 a 48). 

  A l'últim quart, entre les defenses dures i els nervis, anotar va ser una quimera. Els locals s'avançaven des del tir lliure (57 a 52) tot i que no podien rematar el partit perquè en van fallar molts. A falta de 27 segons els blaus guanyaven de 2, però Ros va anotar 2 tirs lliures per empatar el partit. 

  A l'última jugada, Navarro va agafar la responsabilitat, i quan se li va tancar la defensa va acabar assistint a Àlvar Sans, que va treure la falta, i va anotar els 2 tirs lliures del triomf. 
  Amb 7 segons, i sense temps morts, Ros va ser capaç de creuar la pista, però no va ser capaç de llançar i els àrbitres no van xiular res més que fora. L'Alella va buscar un palmeig a falta de 0,8 segons però la pilota no va entrar. 

  Ara la Minguella B necessita guanyar a la pista de l'UBSA B dissabte a les 17:45. De fer-ho, tindrà l'average guanyat contra els adrianencs, i en cas de dobles o triples empats sempre passarien per davant.