La Minguella és de Primera Catalana: les blaves guanyen el play-off de permanència (43-54)

0
    34

12/06/2017 – El bloc de Carlos Esteve supera el Natació Reus Ploms en el tercer i definitiu partit, malgrat comptar amb el factor pista en contra.

La pròxima temporada, Badalona continuarà tenint dos equips femenins disputant la Primera Catalana. A la salvació del Natzaret s’hi ha d’afegir la de l’AE Minguella, conjunt que assolia l’objectiu el passat cap de setmana a la pista del Natació Reus Ploms.

Les jugadores de Carlos Esteve, animades per un desplaçament massiu d’aficionats cap al Pavelló Joan Sirolla, farien un gran partit en el dia més necessari.

La sèrie estava empatada després de la derrota inicial de la Minguella (58-42) i de la posterior reacció protagonitzada per les badalonines a Casagemes (50-36). A Reus, els dos conjunts s’ho jugaven tot i, per sort, la cara de la moneda cauria cap el bàndol visitant.

El partit decisiu per la salvació començava amb molts nervis i igualtat (11-11), però amb la Minguella gaudint sempre del control de la situació. L’equip de Carlos Esteve obriria el segon període amb dubtes ofensius (11-14), però després de veure com el Reus Ploms es posava per davant per primera i única vegada, les de Badalona tornarien a carburar.

Guiades per Thais Morales (9 punts al descans) i per una defensa angoixant, la Minguella deixaria el seu rival totalment col·lapsat (15-24). En la represa arribava el torn dels triples, amb les de Casagemes encadenant cinc llançaments des de la llarga distància convertits per Sara Cabrera (3), Laia Martín i Eli Sama.

Cada triple anotat per les blaves feia embogir la graderia (30-44), ja que el públic veia com l’objectiu s’acostava per moments. Mancant dos minuts, el Reus Ploms s’arribaria a situar a nou punts (37-46), però els 12 tirs lliures acumulats per Laia Martín (11) durant l’últim quart (6 anotats) serien suficients per guanyar (43-54). La Minguella és de Primera Catalana.