La Minguella es fa forta i sorprèn el Salt (75 a 57)

27
    16.JPG
    17/12/2013
    Els blaus sempre van anar per davant, i quan més apretaven els gironins, van imposar-se amb accions de caràcter

La Minguella va fer un dels partit més seriosos de la temporada i va acabar derrotant al Salt per 75 a 57
    Després de la victòria del Natzaret sobre l'Arenys, els gironins depenien d'ells mateixos per ser a la Copa Federació, però es van trobar a una Minguella seriosa, amb poques llacunes, que va saber a què volia jugar i va fer una defensa formidable

Precisament aquest aspecte és el que més va intentar treballar Pere Garcia sobre el Salt, que compta amb Xevi Torrent, un dels millors jugadors de la categoria.
    Els blaus van evitar fer dos contra uns al crac gironí, i Tomeu va aconseguir que és quedés en només 17 punts i mals percentatges de tir.

Ja des d'un inici la Minguella va dur la iniciativa arribant a dominar els primers compassos per 11 punts. Al 2n quart la diferència va créixer fins els 13 (33 a 20), però des del tir lliure, el Salt va aconseguir reduir el desavantatge (35 a 28 min 20).

A la represa, el partit es va endurir i el parcial passats 2 minuts era de 2 a 2. El Salt va apujar la intensitat, i tot i que al darrere li costava moltes faltes, al davant va trobar el punt que els agrada tenir.

Així, tot i que Tomeu i Castaño van aturar el primer intent de remuntada dels visitants (44 a 37), 5 punts seguits de Torrent van ajustar el marcador (44 a 42), que només per bones accions de Valle es va mantenir favorable a la Minguella al final del període (49 a 46).

A falta de 8 minuts el Salt es va posar per primer cop per davant (49 a 50) i quan la Minguella semblava més previsible i més atrapada en la teranyina del Salt, tot va canviar.
    Un triple de Castaño, seguit d'una altre acció de caràcter de López, van tornar a reobrir el forat (56 a 50), abans que un triple en contraatac de Guerra completés el parcial (61 a 52 min 35).

El temps mort obligat no va canviar la tendència i un triple de Valle va posar encara més nerviós el Salt, que va perdre el cap. Per si hi havia cap opció de remuntada, un nou triple de Valle sobre la botzina va confirmar que dissabte era el dia de la Minguella.

Amb aquest triomf, els de Pere Garcia tornen a tenir un balanç positiu (7-6) i encaren el partit a la pista de l'Artés amb més tranquil·litat.