El Natzaret tomba l’Arenys i jugarà la Copa Federació contra l’Andorra B (62 a 55)

0
    27
    17.JPG

17/12/2013
    Nil Santiago va acabar desfent un partit que garanteix el liderat abans de la Copa Federació i l'aturada nadalenca

El Natzaret es va refer de la derrota a la pista del Mollet i va donar un cop de taula derrotant a l'Arenys, el 2n classificat.
    Amb aquest triomf, els de Víctor Carrasco asseguren el liderat abans de la Copa Federació, que es jugarà aquest proper cap de setmana a Castelldefels.

El partit va ser l'esperat entre dos equips que dominen la classificació gràcies a un joc dur que s'imposa als rivals. Va tenir alternances en el marcador, i només els petits detalls van fer que la victòria caigués del bàndol local.

Si bé el Natzaret va tornar a fer bo un final de quart per imposar-se 17 a 11 al final del 1r quart, l'Arenys va respondre amb contundència per capgirar el marcador de la mà d'un Aritz Tomàs inspirat (19 a 26). Els locals van estar més de 4 minuts sense anotar, però gràcies d'una defensa zonal, van trobar la manera d'incomodar a José Cabrera, i de tornar a entrar en el partit.

A falta de 24 segons el marcador reflectia un 30 a 30, però el Natzaret va recuperar 2 pilotes i va esgarrapar 5 punts amb una nova cistella sobre la botzina com havia passat al 1r quart (30 a 35).

A la represa un 10 a 2 del Natzaret amb 2 triples de Charles encenia les alarmes de l'Arenys (45 a 32), que no es trobava còmode a pista i sobrevivia gràcies a 5 punts seguits d'Omar Toure (49 a 41), abans d'un nou triple a l'últim segon, aquest cop d'Albert Riera, quan els verds encara podien fer falta (52 a 43).

El Natzaret es trobava en la posició avantatjada d'altres vegades, amb una renda propera als 10 punts abans de disputar-se l'últim quart. Aquest cop però, no la va poder administrar igual de bé que en altres ocasions. L'Arenys va ajustar molt bé la defensa, va tapar forats i va defensar la cistella com no ho havia fet abans.

Així, amb un Cabrera decisiu sota els cèrcols, va igualar el partit permetent 3 punts del Natzaret en 6 minuts (55-55). Tots 2 equips van estar travats durant 2 minuts fins que Nil Santiago, després d'un rebot ofensiu i de gastar gairebé els 48 segons de possessió, va anotar un triple inversemblant des de 10 metres que desfeia l'empat (55 a 58 a 1:25).

L'Arenys ho va seguir intentant, però ni Mons ni Aritz Tomàs van trobar l'encert (4 de 30 en triples) i el Natzaret va tornar va fer bo un rebot ofensiu per ampliar la diferència fins els 7 finals.

Ara els de Badalona s'enfrontaran al River Andorra B a la semifinal de la Copa Federació. Els del principat no van fallar a casa contra el Vendrell amb un Toi Gabriel espectacular, autor de 35 punts i 42 de valoració.

Aquesta semifinal serà a les 17h mentre que la del Martorell i l'Arenys serà a les 19h. En cas d'arribar a la final, el Natzaret la jugaria el diumenge a les 19h.