La Minguella manté el ple de victòries i el Círcol s’estrena a La Plana

0
    37
    Manel Expósito

El retorn de la Minguella a Copa Catalunya ha començat amb bon peu: dues victòries en dues jornades disputades. El conjunt de Xavi Grau va disputar el seu primer partit en la fase d’ascens a Casagemes amb un triomf contra el Samà Vilanova (78-74).

Els badalonins van començar l’enfrontament a remolc (17-23) però, la millora progressiva en defensa i l’encert exterior van capgirar el partit abans del descans (41-38) i la diferència va augmentar al final del tercer període (59-49).

El Samà va reaccionar al darrer temps (73-71), però la Minguella va sentenciar la victòria amb un parcial 5-0 final. Aquest dissabte a Casagemes (19:15h), primera final de la temporada davant La Salle Manresa, l’altre candidat a l’ascens que també ha guanyat els dos partits.

Al pol oposat es troba el Círcol B, qui va caure contra el Vic a La Plana (56-68) i és cuer en la seva fase d’ascens a Copa. Diumenge, novament a La Plana (19:30h) buscaran la primera victòria contra l’Olesa.

Círcol i Sant Josep guanyen a Copa

A Copa Catalunya, el Círcol va estrenar el seu caseller de victòries a La Plana davant el Ciutat Vella (55-49). Sòlida defensa del conjunt de Pere Lluís Corominas.

Els badalonins van dominar el partit des del salt inicial (19-14), amb una màxima de 7 punts al segon quart (27-20). Els barcelonins van capgirar el marcador al darrer quart (48-49), però un parcial 6-0 va sentenciar l’enfrontament per als badalonins.

Per la seva part, el Sant Josep va gaudir d’una doble alegria, ja que va guanyar l’Almeda i va disputar el partit com a local a Badalona (79-73), concretament a La Plana. Els parroquials va disputar un partit anivellat fins al tercer quart (58-58), però un parcial 11-2 al quart final va sentenciar el partit a favor d’un Sant Josep que estrena el seu caseller de victòries (1-1).

El Vilatorrada serà el rival aquest diumenge del Círcol (17:45h) a La Plana i el Sant Josep rep el Torreforta, possiblement, a La Plana (17:45h).

A Segona Catalana, la Llefià va esmicolar el Pratenc (101-71) amb una autèntica exhibició ofensiva que alça els badalonins fins a la primera posició del seu grup de fase d’ascens (1-1).

A l’altre grup d’ascens amb representació badalonina, el Sant Andreu Natzaret (2-0) es va imposar (51-61) a la Minguella B (1-1). El Natzaret lidera el grup, seguit pel sènior B de Casagemes.

En la lluita per la permanència, la Cultural (0-2)va caure contra el Barberà B (64-86) i la primera victòria haurà d’esperar. Un triomf que sí va aconseguir el Bufalà (1-1) davant el Ripoll (71-56).

Primer triomf del Natzaret femení

En categoria femenina, el Natzaret va sumar la primera victòria a Reus davant el Manyanet (49-53) en la fase de salvació a Primera. La Llefià va caure a Collblanc (61-60) i l’ascens comença a estar coll amunt (0-2).

En canvi, la Minguella va guanyar a Mataró (47-54) i lidera el seu grup d’ascens (2-0). El Círcol va tenir jornada de descans i el Sant Josep s’apropa a la salvació (2-0) amb el triomf contra el Salou (41-42).