La Minguella torna a fer caure un gegant a Casagemas (88 a 79)

0
    26

01/04/2014
    Els de Pere Garcia es van desfer del Mollet amb un Valle imperial

La Minguella va fer un pas endavant per evitar la promoció de descens de la millor manera que sap fer: derrotant el Mollet, un dels equips punters, Casagemas

Els de Pere Garcia van donar el millor d'ells mateixos per superar un equip molt físic i talentós, van creure en la victòria, i van acabar passant per sobre del rival.
    A la 1a part els vallesans van disposar d'una renda de 10 punts, però els blaus van treure el caràcter necessari, i es van créixer a la 2a meitat.

El Mollet va dominar els primers compassos amb autoritat. La superioritat física, sobretot prop del cèrcol, era evident i la Minguella no era capaç d'igualar la batalla en aquest aspecte.
    A més, conscients dels problemes de tir que tenen els de Casagemas, el Mollet va estar gairebé tot el partit en defensa zonal, provocant dubtes a l'atac badaloní de la 1a meitat.

Amb aquest guió, només els va caldre encadenar 3 bones defenses amb cistelles senzilles des de prop de l'anella per obrir un forat (23 a 32). Valle, el millor del partit amb 29 punts i 36 de valoració, va intentar aturar el cop (28 a 32), però el Mollet seguia fent el que volia a la pintura (28 a 38).

Llavors la Minguella va aconseguir fer que el matx anés d'anada i tornada, i revolucionant-lo, en va treure profit (40 a 40).

A la represa, els blaus van estar més agressius als 2 costats de la pista. Guerra feia mal jugant de 4 contra la zona, i Tomeu estava fent una defensa excel·lent sobre Ferrer, el cervell dels visitants.
    Així, després d'un petit avantatge de la Minguella (50 a 44), el partit es va travar, i els vallesans van tornar a enganxar-se amb 2 triples de Dam Viñallonga (50 a 51).

La resposta, també de 3, de Navarro Valle al final del 3r quart (veure vídeo) va donar ales als de Pere Garcia, que van començar l'últim quart molt endollats. Guerra i López van ser els millors aliats de la Minguella, que es creixia a cada atac i cada defensa per obrir un forat de 15 punts a falta de 5 minuts (70 a 55).

El Mollet però, no ho havia dit tot, i de la mà de Roger Dam, autor de 30 punts, i d'una defensa pressionant, va aconseguir retallar la diferència fins els 4 a falta de 29 segons (83 a 79). Els blaus pe`ro, van estar prou segurs des del tir lliure, i per si no era suficient, Valle va recuperar una pilota clau per segellar el triomf.

Amb aquesta victòria, la Minguella es manté 10a, amb un partit de marge sobre el Mataró i el Terrassa, que són a la promoció de descens.
    El proper partit dels de Casagemas serà dissabte a les 18:15 a la pista de l'Arenys.