La Mora: un barri marcat per la contaminació

  0
  107

  El barri de La Mora està situat entre el Port de Badalona i les tres xemeneies. Els veïns valoren la tranquil·litat de la zona i la proximitat amb el mar. De fet, a partir del confinament han notat un increment de les persones que transiten el passeig del barri per fer esport o per passejar. Les condicions favorables, però, contrasten amb un problema de gran importància com és la contaminació.

  En aquest cas no és l’atmosfèrica, sinó la present al terra de la majoria de la superfície del barri. Tant els solars com la platja de La Mora tenen una alta presència de metalls pensant com l’Arsènic que poden posar en perill a les persones. La Laura Cillero, presidenta de l’Associació de Veïns La Mora, demana una solució per una situació que considera molt greu. “Fa tres anys es va trencar el col·lector. El van reparar, però la platja no té manteniment i els temporals la destrossen encara més. La zona s’ha convertit en un pipican i en una àrea per pescadors.”

  Un dels solars, on actualment es troba el parc del barri, va ser asfaltat per evitar el contacte directe amb la contaminació, ja que pares, nens i gossos acudien a aquest espai sense conèixer que estaven contaminats. Cillero afegeix que al barri han patit una circumstància que pot ser derivada d’aquests metalls pesants. “Hem comptabilitzat diferents casos de gossos que han mort a causa del càncer. No ho podem relacionar directament perquè no som especialistes, però com a mínim és una situació curiosa”.

  A diferència del solar on es situa el parc, hi ha un de semblant on la presència de metalls pesants és evident, ja que no hi ha asfalt ni cap material aïllant. Des de l’AV comenten que la resposta dels diferents governs és que la descontaminació és una solució molt costosa, però no han portat a terme altres alternatives. Cillero demana una solució provisional i considera que aquest solar seria molt útil per equipaments, ja que no en tenen al barri.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí