La neu ‘enfarina’ les cotes més altes del terme municipal

  0
  neu.jpg

  05/02/2015 – Les precipitacions en forma de neu van afectar, sobretot, l’entorn de Can Ruti, la carretera de la Vallensana, la carretera de la Conreria i les serralades litoral en general.

  Les prediccions, el ressò i les alertes feien pensar en una nevada intensa i que, fins i tot, poguéssim tornar a veure flocs recobrint la platja. El cert és que la neu només ha arribat a 'enfarinar' les parts més altes del terme municipal de Badalona. Les precipitacions en forma de neu van afectar sobretot l’entorn de Can Ruti, la carretera de la Vallensana, la carretera de la Conreria i les serralades litoral en general a primera hora del matí d’ahir, encara que no durant massa estona. La resta de la ciutat es va haver de ‘conformar’ amb flocs dèbils, aigua-neu o pluja. La sensació de fred, això sí, va ser molt intensa durant tota la jornada. De fet, a darrera hora del vespre i durant alguns moments d'aquesta matinada les precipitacions han tornat de forma lleugera i la neu ha tornat a fer presència a cotes de 300-400 metres, tot i que en menor mesura que durant el matí.

   

  El pla NEUCAT va passar ahir de fase de prealerta a fase d’alerta, atès que les prediccions auguraven una baixada de les cotes a partir del migdia. A les 6 del matí, de fet, i a causa de les lleus precipitacions que es van registrar, ja s’havien distribuït sal pels accessos a l’Hospital Germans Trias i Pujol, a la carretera de la Conreria, a la carretera de Canyet i també al barri del Puigfred. Recordem que, des de Via Pública, el servei de la ciutat compta amb dos vehicles amb dispensador de sal i pala llevaneu, tres escombradores amb pala llevaneus, tres vehicles amb caixa oberta i dispensador de sal i un tractor de 120cv 4×4; tots distribuïts de manera estratègica per tal que puguin donar cobertura a tota la ciutat.

   

  Operatiu d’acollida per a persones sense sostre  

  Tanmateix, l’Àrea de Serveis Socials i Salut ha posat en marxa des de dimarts un espai d’acollida bàsica durant la nit, a l’edifici ESPAIS del carrer Arnús, per tal d’acollir les persones que pernocten de forma precària al carrer. El dispositiu s’organitza amb tots els serveis implicats (Protecció Civil, Guàrdia Urbana, Serveis Socials), i enguany  compta amb la col·laboració de Creu Roja, Voluntaris Badalona i Càritas a través del Projecte Folre i de la Fundació Roca i Pi. En els locals preparats es podrà acollir a aquelles persones sense sostre que hi vagin de forma voluntària o bé acompanyats per qualsevol dels serveis municipals. L’horari d’obertura és des de les 20 hores fins a les 8 hores del dia següent i compta amb la presència de dos professionals. La nit de dimarts a dimecres va acollir un total de cinc persones.  

   

  Als usuaris se’ls proporcionarà un llit per pernoctar, espais de dutxa i cura personal. A tal efecte es proporcionarà un kit complert d’higiene. Al mateix local es disposarà d’un espai per a l’alimentació, i es proporcionarà als usuaris un sopar i un esmorzar. Els diferents serveis municipals implicats treballen coordinadament per tal d’informar del servei bàsic d’acollida nocturna a aquelles persones que ho necessitin.