La Nit de les Venus corona el film argentí ‘Padre’ com a millor curt del 40è Filmets

  0
  _CBB8745.jpg

  26/10/2014 – La gala de cloenda, conduïda per Espartac Peran i Lídia Heredia, va ser retransmesa en directe a 17 television locals i va comptar amb moments d'espectacle, emoció i diversió.

  La 40a edició del FILMETS Badalona Film Festival tanca una setmana plena de festa, alegria, participació, implicació ciutadana, amb un rècord d'espectadors al Teatre Zorrilla, el Principal i la resta de seus de la ciutat i, sobretot, molt cinema. La Nit de les Venus, la cerimònia de cloenda, va coronar ahir les pel·lícules guanyadores de la present edició i va comptar amb sorpreses, espectacle, premis i emocions.

   

  Uns espontanis, divertits i resolutius Espartac Peran i Lídia Heredia van conduir la Nit de les Venus més vista de la història del festival. I és que, recordem, la gala d’ahir es va poder veure en directe, a través de la Xarxa de Comunicació Local, en 17 televisions locals catalanes.

   

  Triomf d’un film argentí

   

  La pel·lícula guanyadora, Padre, d’Argentina, dirigida per Santiago ‘Bou’ Grasso, ha estat la pel·lícula guanyadora de la 40a edició. Es tracta d’un curtmetratge d’animació sobre el final de la dictadura argentina.

   

  El premi especial del jurat ha estat atorgat a Hasta Santiago, dirigida per Mauro Carraro, un film d'animació de Suïssa de temàtica esportiva sobre el Camino de Santiago.

   

  La Venus de Badalona i els 750 euros a la millor ficció han estat atorgats a Great Adventures, un curtmetratge australià dirigit per Gerard Lambkin.

   

  Jacqueline Staup, actriu principal del curtmetratge belga Albertine, ha obtingut la Venus de Badalona a la millor interpretació femenina. Va recollir el premi a títol pòstum Patrick Hernández, productor executiu del curtmetratge.

   

  Vincent Joncquez, actor principal de Sans Voix ha guanyat la Venus de Badalona a la millor interpretació masculina. 

   

  Com ja vam avançar divendres, FILMETS ha atorgat el Premi d'Honor al programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya, dirigit i presentat per Jaume Figueras, amb motiu del seu 30è aniversari, pel suport i la difusió del curtmetratge i dels festivals de cinema de Catalunya i per ser un referent cultural al nostre país.

   

  Palmarès complet de la 40a edició

  ·         Venus de Badalona i 2.000 euros a la millor pel·lícula: PADRE, Santiago 'Bou' Grasso – Argentina

  ·         Venus de Badalona i 1.000 euros al premi especial del jurat: HASTA SANTIAGO, Mauro Carraro – Suïssa

  ·         Menció Especial del Jurat: MUTE, Job, Joris, Marieke – Països Baixos

  ·         Venus de Badalona i 750 euros a la millor ficció: GREAT ADVENTURES, Gerard Lambkin – Austràlia

  ·         Venus de Badalona i 750 euros al millor documental: MINERITA, Raúl de la Fuente – Espanya

  ·         Venus de Badalona i 750 euros a la millor animació: RABBIT AND DEER, Péter Vácz – Hongria

  ·         Venus de Badalona i 750 euros al millor videoclip: TOUS LES MÊMES, Henry Scholfield – Bèlgica

  ·         Venus de Badalona i 750 euros – Premi del públic: ALBERTINE, Alexis Van Stratum – Bèlgica

  ·         Venus de Badalona i 750 euros als valors humans: 6 CUP CHAI, Laila Khan – ÍNDIA/REGNE UNIT

  ·         Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció catalana: NADADOR, Dani de la Orden – Catalunya

  ·         Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció espanyola: LILA, Sandy Lavallart – Espanya

  ·         Venus de Badalona i 500 euros a la millor producció europea: OGRE, Jean-Charles Paugam – França

  ·         Venus de Badalona i 750 euros al millor curt de Badalona: MAR DE FONS, Bruno Aretio i Florencia Luna – Badalona

  ·         Venus de Badalona i 750 euros (Premi EPSON) a la millor fotografia: 0,60 MG, Gerard M. Rodríguez – Espanya (Catalunya)

  ·         Venus de Badalona i 750 euros als drets humans: BOMBA, Robertas Nevecka – Lutuània

  ·         Venus de Badalona a la millor música original: LILA, Sandy Lavallart- Espanya

  ·         Venus de Badalona a la millor interpretació femenina: JACQUELINE STAUP (ALBERTINE) – Bèlgica

  ·         Venus de Badalona a la millor interpretació masculina: Vincent Joncquez (SANS VOIX) – França

  ·         Venus de Badalona al millor Guió: PIOVE, Francesco Zucchi, Lu Pulici – ITÀLIA

  ·         Premi Marvin&Wayne, valorat en 500 euros per a la distribució a 50 festivals internacionals: SIEMPRE TARDE, Luis Pérez – Xilé

  ·         Premi Teleb al millor curtmetratge emès en el programa FILMETS (2013 – 2014): ANIVERSARI, Anna Patrus – Espanya (Catalunya)

  ·         Premi al millor curtmetratge de temàtica esportiva: CASCADA, Anson Fogel, Skip Armstrong – Estats Units d’Amèrica

   

  La nota negativa de la nit i el festival

   

  Malauradament, la Nit de les Venus va comptar amb un taca negativa que, a nivell mediàtic, ha entelat la cloenda del festival. Trencant el protocol de la cerimònia, un membre de la Filmets Band va denunciar públicament que un dels responsables del festival, càrrec del govern del PP, havia prohibit tocar L’Estaca de Lluís Llach, una de les cançons del clàssic repertori del grup any rere any. El públic va xiular indignat i el teatre a cor, juntament amb la banda, va entonar el tema del cantautor.

   

  El Filmets no s’atura

   

  Tot i l’entrega de premi als guanyadors, el festival no s’acaba aquí. Aquesta mateixa tarda, el Teatre Principal serà l’escenari de la projecció del palmarès d’enguany; una sessió amb els films guanyadors d’aquesta 40a edició. A banda, el festival continua bategant a TeleB a través del programa Filmets, que passa les pel·lícules del certamen, a més d’un espai especial sota el nom de ‘Filmets gran reserva’, un recull dels millors moments de tot el festival.