Un càrrec del PP prohibeix tocar ‘L’Estaca’ durant el Filmets i el públic respon cantant-la

  0
  IMG_7339.JPG

  26/10/2014 – Un dels músics de la Filmets Band va interrompre la cerimònia de la Nit de les Venus per denunciar que algú els hi havia prohibit cantar 'L'Estaca'.

  La Nit de les Venus, la gala de cloenda i d’entrega de premis que culmina el Festival Filmets, es va veure ahir a la nit tacada per un incident que ha aixecat polseguera. Des del seu inici, la cerimònia va estar amenitzada per la Filmets Band, que va tocar un ampli repertori de mítiques cançons del món del cinema. Durant l’entrega d’una de les Venus, però, un dels seus components va aturar el transcurs protocolari per denunciar davant de tothom que algú els hi havia prohibit tocar L’Estaca, de Lluís Llach, un tema que interpreten cada any al llarg d’aquest esdeveniment, entre molts altres: “Avui, algú que es pensa que mana molt, que mana molt més que l’Agustí i l’Esther –directors del festival-, ens ha dit que no toquèssim L’Estaca. Crec que és quelcom molt important que havíeu de saber. Jo penso tocar-la igualment”, va manifestar Martí Serra, saxofonista del grup.

   

  L’explicació del músic va deixar tot el Teatre Zorrilla descol·locat i indignat per moments, abans de començar a cantar a l’uníson la cançó de Llach. La gala va continuar amb normalitat, però la repercussió a les xarxes socials va ser enorme. “Censura” és la paraula més escrita des d’ahir a la nit a Twitter dins l’àmbit badaloní; plouen les crítiques d’arreu cap al govern del PP, així com la demanda d’assumpció de responsabilitats per part d’algú.

   

  Molts representants dels grups municipals de l’oposició, així com d’altres partits de la ciutat sense representació –com ERC o la CUP- han expressat la seva decepció i enuig per l’intent de censura i han demanat dimissions. El president de CiU, Ferran Falcó, que ha titllat l’incident “d’escandalós i increïble”, ha exigit “la immediata dimissió o cessament” del gerent de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, “perquè la vergonya d’aquest episodi no pot quedar en no res”. Des d'ICV-EUiA confien en "de forma conjunta amb la resta de l’oposició, arribar al fons d’aquest fet, que demostra en mans de qui està el govern de la ciutat, i prendre les mesures necessàries en un sistema democràtic”. El president del grup municipal, Carles Sagués, ha qualificat l'afer d'"absolutament inacceptable, propi d’una dictadura", i ha agraït al músic Martí Serra "que no es deixés intimidar i informés el públic".

   

  El PSC proposarà modificar el Consell d'Administació de BDN Comunicació

   

  El president del grup municipal del PSC, Jordi Serra, ha anunciat que, de cara al Ple de novembre (el d'octubre és aquest dimarts i no hi hauria marge de maniobra), proposarà modificar la composició del Consell d'Administració de Badalona Comunicació perquè sigui proporcional a la representació del Ple (a dia d'avui són quatre representants del PP, un socialista, un convergent i un ecosocialista), per tal de forçar el nomenament d'un nou gerent, enlloc de Fernández Saltiveri. Serra considera que l'incident de Filmets és "una més" i que no li "sorprèn": "És el que passa per haver posat un antic membre de la FAES; porta menys intolerància i obertura al mitjà públic".

   

  L’alcalde Garcia Albiol, per la seva part, ha afirmat a través del seu compte de Twitter que “és un error” si algú ahir “no va autoritzar a tocar L’Estaca”.