La nova línia H10 del RetBus substituirà l’actual 44 el proper 18 de novembre

  0
  planol.jpg

  08/11/2013 – D'aquí uns dies entren en funcionament cinc nous eixos ortogonals de la xarxa d'autobusos d'alta freqüència de TMB, un dels quals arribarà a Badalona, on tindrà vuit parades, origen i final.

  Badalona serà punt d’inici i final de la nova línia d’autobús H10, gestionada per l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La nova línia d’alta freqüència, que entrarà en funcionament el 18 de novembre, recorrerà la ciutat de Barcelona des del barri de Badal fins arribar a l’alçada del Palau Municipal d’Esports de Badalona, amb un total d’11,8 quilòmetres de recorregut.

   

  La H10 tindrà els dies feiners una freqüència de pas de 6 minuts entre les 7 i les 21 hores. El seu origen i final estarà a l’avinguda del Marquès de Montroig, a l’altura de la plaça del President Tarradellas, davant del Palau Municipal d’Esports, al barri del Gorg. A Badalona tindrà 8 parades, a més de la terminal, repartides pels barris del Gorg, Llefià i Artigues. Fins al barri de Badal, l’autobús passarà per Sant Adrià de Besòs, i ja a Barcelona, circularà per la Rambla de Guipúscoa i els carres de València i Mallorca fins arribar a l’avinguda de Madrid-Arizala.

   

  Tot i que en principi la nova H10 només havia de passar per Badalona sense aturar-se a cap parada, finalment s’ha ampliat el recorregut amb diverses parades a la ciutat arran de les negociacions mantingudes per l’Ajuntament de Badalona amb TMB.

   

  La nova línia d’autobús seguirà en gran part el recorregut que actualment fa la línia 44, que uneix el Palau Municipal d’Esports amb l’Estació de Sants, i que deixarà de funcionar quan entri en servei la línia H10, al igual que el 43, que també se suprimeix.

   

  La posada en servei de la nova línia H10 forma part del procés d’implantació de cinc noves línies a la xarxa d’autobusos de TMB, les quals s’afegeixen a les cinc creades l’any 2012.

   

  Des de la Taula de la Mobilitat valoren molt positivament l'arribada del RetBus a Badalona, especialment per a Artigues, Llefià, Sant Roc, La Salut, Congrés i Can Claris. Alerten, però, que la zona del Remei i GrandLand (polígon Badalona Sud) es queda sense cobertura i les administracions implicades haurien de buscar una solució.