La nova temporada dels teatres municipals portarà grans estrelles als escenaris badalonins

  0
  58
  nova temporada.jpg

  15/12/2014 – Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques ompliran el tres teatres de Badalona (Zorrilla, Principal i Blas Infante) fins al mes de maig.

  Badalona Cultura, sota la marca Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona, ha programat per a la nova temporada dels teatres municipals de la ciutat una àmplia i intensa oferta cultural de gran qualitat. Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques ompliran el tres teatres de Badalona (Zorrilla, Principal i Blas Infante) fins al mes de maig.

   

  Gener

  El Teatre Principal acull, dissabte 24 de gener, el concert de Pau Vallvé Pels dies bons, el darrer treball del músic acompanyat només de la seva veu i la seva guitarra. Vallvé actua a Badalona dins de la programació de Musica’t, el festival de música en català que des del 2009 se celebra a la ciutat.

   

  El Teatre Zorrilla ha pensat en el públic més petit i ha programat, per diumenge 25 de gener, l’espectacle de titelles Eureka, de la companyia El Cau de l’Unicorn. I a finals de gener, en concret divendres dia 30 i dissabte dia 31, Cia. La Perla 29 presenta, sota la direcció d’Oriol Broggi, L’orfe del clan dels Zhao, una obra basada en un text clàssic del segle XIII i guanyadora de sis Premis Butaca. L’espectacle està protagonitzat, entre altres, per dos actors de Badalona, Lluís i Marta Marco, i per l’actor barceloní Pablo Darqui.

   

  Febrer

  Aquest any el Festival Internacional de Màgia – XV Memorial Li-Chang commemora amb una edició especial el seus quinze anys de trajectòria. Durant tot el mes diversos mags com Juan Tamariz (7/02/2015, al Teatre Blas Infante), la nova estrella Antonio Díaz (6/02/2015, al Teatre Zorrilla) o Sergi Buka (15/02/2015, al Teatre Blas Infante) presentaran els seus espectacles als tres teatres municipals de la ciutat. Evidentment no s’ha d’oblidar la Gala Internacional de Màgia (20-21-22/02/2015, al Teatre Zorrilla), que enguany homenatjarà al mag Li-Chang, i la Gala Solidària de Màgia (28/02/2015, al Teatre Blas Infante), que té per objectiu recaptar fons per al projecte “Solidarimàgia’15” que aquest any es destinaran a les zones més desfavorides de la República Dominicana.

   

  Març

  El divendres 6 de març, es veurà al Teatre Zorrilla, la representació de l’obra de Mercè Rodoreda La Plaza del Diamante, dirigida per Joan Ollé i interpretada per Lolita Flores. Diumenge dia 8, India Martínez presenta al Teatre Principal Camino de la buena suerte, un espectacle de flamenc amb una artista nominada als Grammy llatins com a Millor Nova Artista i amb un segon Disc d’Or. EI dia 13, divendres, el Teatre Principal oferirà Nadia/Kabul/Barcelona, una peça de teatre documental que comptarà amb la participació de Nadia Ghulam. L’espectacle neix de l’obra El secret del meu turbant escrita per la mateixa Nadia Ghulam en col·laboració amb l’escriptora badalonina Agnès Rotger.

   

  I els dies 20 i 21 de març, al Teatre Zorrilla, es podrà veure Fedra, dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarasau, que dóna vida a un dels personatges femenins més important del teatre de tots els temps. Vilarasau estarà acompanyada d’actrius i actors de primera fila com Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha.

   

  Abril

  L’abril és el més de la música, tot i que hi haurà altres espectacles. És el més que es celebra el festival Blues & Ritmes que porta a Badalona Soleá Morente y Los Evangelistas (18/04/2015, al Teatre Principal); Sara Watkins, Sarah Jarosz & Aoife O’Donovan (19/04/2015, al Teatre Principal); Daniel Lanois (22/04/2015, al Teatre Principal) i Maria del Mar Bonet (25/04/2015, al Teatre Zorrilla). Música clàssica és també el que es podrà sentir, entre altres dates, el dia 10 d’abril a la sala Enric Borràs del Teatre Principal amb Nocturns i Alegries de Philippe Vallet.

   

  Destacar, a més de la música, l’obra teatral del poeta i dramaturg Àngel Guimerà Terra Baixa, dirigida per Pau Miró i interpretada per Lluís Homar. Una obra que mostra les passions humanes més turbulentes i on l’actor interpreta els tres protagonistes: Sebastià, Manelic i Marta.

   

  Maig

  Mes de les Festes de Maig en el que el dia 15, dins el programa de Festes, hi trobem Guillem Albà & The All in Orchestra, un show de pallasso, enèrgic i energètic, catapultat per la música en directe. L’espectacle, titulat Marabunta, es podrà veure al Teatre Principal.

   

  I donat l’èxit de Miguel de Molina al desnudo, l’obra interpretada per Ángel Ruiz i amb la producció del badaloní Jorge Javier Vázquez, es podrà tornar a veure el dissabte 16 de maig al Teatre Zorrilla.

   

  Abonaments i entrades

  Els nous abonaments i les entrades dels espectacles es posaran a la venda del 22 al 24 i del 27 al 30 de desembre de 17 a 20.30 hores, a les taquilles del Teatre Zorrilla, i a partir del 2 de gener dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20.30 hores. La compra de nous abonaments s’allargarà fins al divendres 30 de gener dins dels horaris habituals d’obertura de taquilles.

   

  Les entrades de tota la temporada es podran comprar a partir del 23 de desembre per Internet a través de la pàgina web del Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.zorrilla.cat, mitjançant el portal www.ticketea.com.

   

  Recordem també que aquest any, torna la campanya “A Badalona, regala teatre!” que va néixer l’any 2012 amb la voluntat d’incentivar la cultura com a regal de Nadal, i en concret amb el teatre.