La PAH abandona el local que ocupava per reivindicar davant el govern un espai propi

  0
  34
  750d028f-c994-4328-a3cc-9e07185d2301.jpg

  08/03/2016 – La plataforma ha deixat el local que va ocupar fa quasi dos anys i pressiona perquè l'Ajuntament brindi un espai legal per a la seva tasca.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca abandona aquesta setmana el local on han desenvolupat la seva activitat durant prop de dos anys. Ho fa com a forma de protesta per reivindicar una solució a la situació d’incertesa legal i administrativa en què es troba la seva seu i a l’expedient sancionador que li va ser obert a l’entitat, concretament a la seva portaveu, Montse García, durant el darrer mandat.

   

  Quan la plataforma va ocupar l’espai municipal buit que ara abandona, a Nova Lloreda, Garcia Albiol va iniciar un procediment sancionador que mai ha arribat a suposar una multa econòmica real però que podria ser-ho, a efectes legals. El neguit i indignació de l’entitat es deu a que l’actual govern va assegurar, els primers dies de mandat, que tancaria l’expedient en qüestió i regularitzaria la ubicació de la PAH, i, de moment, no ha pogut complir la seva promesa.

   

  L’acció d’aquesta setmana, en la que els representants del moviment antidesnonaments han entregat les claus al regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, va encaminada a fer pública la seva reivindicació i a fer un pas endavant per tal que l’expedient es tanqui. “Si deixem el local, l’Ajuntament podrà certificar que és buit i l’expedient es podrà tancar. Ara l’Ajuntament ens ha d’oferir una alternativa per a dur a terme la nostra feina com a entitat”, explica Montse Garcia. Aquest mateix dimarts al matí, l’associació té previst iniciar el desallotjament del local.

   

  Oriol Lladó, per la seva banda, comprèn la protesta de la PAH i explica que porten setmanes treballant i negociant amb la plataforma la manera de regularitzar la seva estança i de tancar l’expedient sancionador. El responsable d’Urbanisme esclareix que s’està arribant a un punt d’acord per signar un conveni a través del qual la PAH pugui quedar-se a l’espai. A dia d’avui, restarien per concretar serrells com ara com subvencionar la despesa de subministraments i altres detalls que esperen poder tancar durant les properes setmanes.

   

  “És evident que la tasca de la PAH necessita un espai i la feina que fan no la fa cap altra associació de la ciutat. Això li ho reconeixem i volem que estiguin tranquils al seu local actual”, subratlla Lladó, que no tanca la porta a negociar, en un futur proper, la reubicació de la PAH en un altre espai més ampli o adient. Ara per ara, no obstant, la prioritat és legalitzar la situació i tancar l’expedient disciplinari.