El Círcol intentarà reunir prop d’un milió per comprar la seva seu i assegurar-se el futur

  0
  47
  IMG_0147.JPG

  08/03/2016 – L'assemblea de socis aprova per unanimitat la proposta de treballar per igualar l'oferta d'un promotor immobiliari i quedar-se amb la seva seu.

  El Círcol anirà a totes. L’assemblea de socis de l’entitat va decidir de forma unànime aquest diumenge optar pel dret de tempteig i intentar reunir un milió d’euros per comprar la seva històrica seu. El pas endavant arriba mesos després que el propietari de l’edifici de Francesc Layret, on l’associació hi és des de fa dècades en règim de lloguer, informés que un operador immobiliari havia presentat una oferta per adquirir la finca, i que la seva intenció era acceptar-la.

   

  Han estat mesos d’incertesa i de neguit i les opcions sospesades pel Círcol han estat diverses. Finalment, la junta va anunciar que plantejaria una proposta per comprar l’edifici per valor d’un milió d’euros, una idea valenta i arriscada a la que uns 200 socis entre presents i representats han donat el seu vistiplau.  “La votació va ser una injecció d’entusiasme i energia”, explica l’actual president, Toni Forteza.

   

  Objectiu: un milió d’euros

   

  El pas que pretén donar el Círcol és històric. I no serà senzill. L’entitat ha de reunir en unes setmanes prop d’un milió, la major part del qual provindrà de crèdits bancaris. S’han demanat 800.000 euros, que les entitats financeres, previ anàlisi, han d’atorgar o no –o no al 100%, almenys-. La resta provindrà de la tresoreria reservada per a casos de puntual necessitat i de les quotes extraordinàries de la majoria dels socis, ja que alguns casos, com ara els menors, no n’hauran d’abonar. D’altra banda, el Círcol ha obert la possibilitat d’acceptar donacions particulars dels seus membres que seran retornades en un període de dos anys.

   

  Tan bon punt es conegui la resposta afirmativa dels bancs, una comissió es posarà a treballar en la possibilitat d’organitzar campanyes i actes especials per recaptar fons, iniciatives de micromecenatge o altres propostes per amassar els recursos necessaris per a la compra. Ja s’han apuntat algunes idees, però de moment, i fins que l’entitat no sàpiga si disposarà del crèdit bancari, no té sentit posar-les en marxa. “La proposta de compra que plantegem també pretén que aquest procés sigui de tots els socis, que tothom s’hi impliqui. La gent està entusiasmada amb la decisió però necessitem participació activa”, destaca Forteza.

   

  Ser propietaris, un benefici i una responsabilitat

   

  Evidentment, la hipotètica compra de la seu atorga a l’entitat una seguretat per al futur innegociable. El president subratlla que, si la compra arriba a ser una realitat, l’associació tindrà a les seves mans totes les decisions i podrà optar a ajudes, per exemple, a les que fins ara no podien accedir per no ser propietaris de la seu. No obstant, remarca, també té la seva part de responsabilitat. I és que ara el manteniment i les possibles reformes també seran cosa de l’entitat, i això pot ser obligarà a canviar la dinàmica del Círcol. També aquestes qüestions s’han tingut en compte a l’hora de valorar l’opció del tempteig i les futures conseqüències. “La compra de la seu no és el final. És el principi d’una nova etapa”, resumeix Forteza.