La PAH-BDN celebra la sentència del Tribunal Europeu i enceta una nova iniciativa

  0
  IMG_3565.JPG

  21/03/2013 – La plataforma ha començat aquesta setmana a recollir les signatures dels badalonins a les cartes que la PAH vol fer arribar als diputats del PP perquè votin a favor de la ILP hipotecària.

  La setmana passada, el Tribunal Europeu emetia una sentència en la que qualifica la llei hipotecària espanyola d’abusiva i il·legal en determinades clàusules i apartats. D’aquesta forma, la Justícia europea, tot i que no obliga a una modificació de la legislació estatal, posa una nova base en la jurisprudència i dóna als jutges la capacitat de frenar de forma cautelar els desnonaments per investigar les condicions del contracte hipotecari en cada cas.

   

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va rebre la sentència com la millor notícia dels darrers mesos, si no la més gratificant des que va germinar l’entitat. Des de la secció badalonina del moviment també es mostren “molt il·lusionats”. “Per fi una autoritat ens dóna la raó oficialment”, exclama la portaveu Montse Garcia. No obstant, relata que ara es dóna un moment d’incertesa; els magistrats tenen ara una arma, però cal veure com la interpreten i com la utilitzen en cada cas. Espere, això sí, que la paraula del Tribunal Europeu sigui un gran impuls de la modificació de la llei que l’Estat hauria de dur a terme, i la PAH espera que es tinguin en compte els mínims i les condicions que porten tant de temps reclamant.

   

  Al llarg d’aquesta setmana, la plataforma s’ha apropat a diferents punts de la ciutat, com ara el Mercat de La Salut, per animar els ciutadans a signar cartes dirigides als diputats del PP i demana’ls-hi que siguin favorables a la ILP contra les execucions hipotecàries. Quan en tinguin una bona quantitat, explica Montse Garcia, les faran arribar als regidors ‘populars’ i a l’alcalde de Badalona, per tal que ells les traslladin als seus companys del Congrés. Com a mostra de la bona resposta popular, la PAH explica que el matí de dimecres, per exemple, van apilar un total de 250 signatures en menys d’una hora.