PSC, CiU i ICV-EUiA busquen encaixar les seves peces en una estructura de govern comú

  0
  oposicio.JPG

  21/03/2013 – Els tres grups van mostrar ahir les seves idees d'una estructura de govern durant una intensa reunió de 4 hores;  divendres es començaran a discutir concrecions i es poden donar "grans passos".

  Les negociacions continuen. Després de la trobada de dilluns, de la qual els grups sortien amb menys optimisme que la passada setmana, moltes mirades estaven posades en la reunió que ahir PSC, CiU i ICV-EUiA van mantenir, camí d’una moció de censura al govern del PP. Durant quatre intenses hores, els tres grups van exposar obertament les seves posicions en qüestions organitzatives i d’estructura de govern i la conclusió és clara: tot continua obert i cal seguir dialogant per explorar la possibilitat d’arribar a un acord, segons relataven fonts de CiU.

   

  Des del PSC i ICV-EUiA afirmen que hi ha un full de ruta acordat i un programa de prioritats polítiques molt consensuat per part dels tres, a falta només de concrecions puntuals. Des del principi de les negociacions, el ‘Què’, és a dir, les mesures que un hipotètic govern alternatiu ha de prendre, han estat bastant clares.

   

  On hi ha “menys acord”, i així ho admetien ahir els socialistes, és en l’apartat de l’estructura de l’executiu. La trobada d’ahir va servir perquè cadascuna de les formacions polítiques posés sobre la taula la seva idea de govern i la funció que ha de tenir. No serà fins divendres, però, quan cada partit desgrani la seva teoria i es comencin a buscar les peces que encaixin en aquest trencaclosques a tres bandes.

   

  Fonts dels tres partits coincideixen en què si les converses continuen és perquè existeixen serioses possibilitats de confluir. Els ecosocialistes expliquen que si les negociacions segueixen al ritme que han dut fins ara, divendres es podrien donar “passos molt importants”, tot i que descartaven que demà hi pugui haver una decisió presa.