La PAH exigeix al govern mesures concretes contra els desnonaments a Badalona

  0
  50
  IMG_9951.JPG

  10/12/2015 – La plataforma assegura que ha intentat reunir-se des de setembre amb l'alcaldessa per parlar d'accions a favor de l'habitatge.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha protagonitzat aquest dijous un acte de protesta  per demanar al govern mesures contra els desnonaments i els talls de subministraments i pressionar per ser rebuts per l’alcaldessa. Els membres del moviment antidesnonaments han entrat una setantena d’instàncies per sol·licitar una trobada amb Dolors Sabater, amb qui diuen haver intentat veure’s, sense èxit, des de principis de setembre.

   

  La PAH ha entregat també una carta amb peticions de mesures concretes, com ara demanar als bancs o grans tenidors d’habitatges els seus pisos buits i sancionar aquells que es neguin. “Els desnonaments no s’han acabat. Ara estem arrastrant la gent que va deixar de pagar el 2012 o 2013, a més dels caso nous”, explica la portaveu Montse García. La plataforma admet que “tothom que s’acosta a l’Ajuntament rep ajuda”, però també afirmen que “hi ha gent que no sap què fer i és desnonada sense que ningú ho sàpiga”. “La nostra esperança en el nou govern es va desinflant perquè creiem que no s’estan fent les coses com creiem”.

   

  La regidoria de Serveis Socials ha avançat que el proper dilluns s’ha concertat la trobada amb l’alcaldessa i asseguren que Sabater “està al cas” de tot el que té a veure amb els desnonaments. “Tenim una relació fluida, els hi transmetem tot el que fem”, assegura la regidora Agnès Rotger. Tanmateix, recorda que el llista de pisos buits el tenen des de fa un mes i que hi estan treballant, a banda d’intentar aturar tots els desnonaments que reben a diari. D’altra banda, apunta que la lluita contra aquesta xacra es veurà reflectida als propers pressupostos.