La PAH i Albiol ‘signen una treva’ per treballar els problemes de l’habitatge i la pobresa

  0
  Reunió 2.JPG

  21/05/2014 – La plataforma i el govern local es reuneixen, després d'un mes de rebutjos i protestes, i col·laboraran en una taula d'emergència social.

  Després d’un mes, moltes peticions i diferents accions reivindicatives, la PAH va aconseguir reunir-se ahir amb l’alcalde Xavier Garcia Albiol. Una trobada que estava programada per l’11 d’abril, però que el batlle ‘popular’ va suspendre perquè el col·lectiu havia ocupat sense sol·licitud oficial un local municipal en el qual poder atendre els afectats hipotecaris. Des d’aquell moment, la plataforma ha buscat diferents recolzaments per reprogramar i materialitzar la cita amb el cap de govern, fins i tot el del pregoner de les Festes i president de la Penya, Jordi Villacampa, la intercessió del qual sembla haver estat clau.

   

  Durant la trobada, en la qual també van ser presents el regidor de Via Pública, Daniel Gracia, i la titular de Serveis Socials, Sòia Egea, s’ha posat en marxa la creació de la taula d’emergència social que la plataforma ve reclamant des de fa mesos i que ha intentat establir mitjançant diferents mocions i grups polítics. En principi, la primera reunió es produirà aquest mateix juny, i la intenció és que hi sigui present l’Ajuntament, tècnics municipals, Càritas, Creu Roja, qualsevol entitat que rebi a gent afectada per problemes de caire social i la pròpia PAH. Els representants del col·lectiu antidesnonaments confien en què aquest grup, que es reunirà periòdicament, tingui caràcter resolutiu.

   

  A més de la taula, PAH i govern local han parlat de la col·laboració estreta amb bancs i empreses per a engrossir la bossa d’habitatge social local amb tots els habitatges buits que hi ha a la ciutat; de la centralització dels serveis municipals que atenen els ciutadans afectats per problemes hipotecaris; de la bonificació d’impostos com l’IBI i de les ajudes als subministraments bàsics per les persones sense recursos; i del trasllat de la PAH a un altre local municipal per deixar lliure el de Lloreda. Pel que fa a aquests temes, la PAH explica que Serveis Socials incrementarà en 100.000 euros la partida per a les bonificacions de l’IBI, i que l’Oficina Local d’Habitatge passarà a tenir una dotació pressupostària pròpia. Tant la plataforma com el govern municipal han valorat positivament la reunió.

   

  Paracaigudes d’un centenar de famílies durant 2013

   

  Durant el passat 2013, la plataforma badalonina ha aconseguit la dació en pagament per a més de 50 famílies, 35 lloguers socials i 10 reestructuracions del deute. Des de la seva posada en marxa, la PAH ha atès i atén prop de 1.000 famílies afectades, a 200 de les quals les hi ha aconseguit una solució. Expliquen que la situació de moltes persones està empitjorant i que veuen casos de gent que ja ni tan sols pot pagar un lloguer social.