La PAH i el nou govern estrenyen lligams des del principi

  0
  24
  pah govern.jpg

  18/06/2015 – L'alcaldessa Dolors Sabater i els nous regidors van visitar dimarts la seu de la PAH per recollir les seves propostes i començar a treballar contra els desnonaments.

  Era una de les declaracions d’intencions del programa de Guanyem i de la resta de forces d’esquerra que formen govern –també del PSC, a l’espera de saber si en formarà part o no-: fer mans i mànigues per aturar el drama dels desnonaments a la ciutat. Tres dies després de prendre possessió del càrrec, l’alcaldessa, Dolors Sabater, i alguns dels seus regidors van visitar la seu que la PAH, plataforma que encapçala la lluita a favor de l’habitatge digne, va ocupar a Lloreda per la força fa més d’un any per no disposar de cap espai on desenvolupar les seves funcions. Una visita molt simbòlica i que deixa albirar el canvi de rumb de l’Ajuntament, atès que l’anterior executiu, encapçalat per Xavier Garcia Albiol, va voler desallotjar l’entitat de l’espai i sancionar-la per l’ocupació il·legal.

   

  Damunt la taula de la reunió de dimarts es van tractar totes les qüestions relatives als desnonaments que la PAH va proposar a la Taula d’Emergència Social engegada amb l’anterior govern però que mai havia acabat d’enlairar-se: intercedir amb temps per poder paralitzar les execucions hipotecàries, garantir lloguers socials, sancionar bancs amb pisos buits i demanar a les entitats bancàries que posin a disposició els seus immobles en desús, entre d’altres. També sobre la denúncia que el Consistori va posar contra la plataforma, en concret contra la seva portaveu, Montse García, per l'ocupació del local. Reclamacions que el nou executiu fa seves i en les que vol treballar reunint al voltant de la mateixa taula tots els agents implicats en aquesta problemàtica. Dolors Sabater, de fet, vol reunir-se amb el jutge degà de Badalona perquè, quan un desnonament sigui processat, contacti amb l’Ajuntament amb l’antelació suficient com per treballar cada cas i buscar una solució. D’altra banda, el nou govern ha avançat a la PAH que buscarà un local més ampli per tal que puguin desenvolupar les seves tasques. Des de la PAH s’ha valorat molt positivament la primera presa de contacte i expliquen que hi haurà aviat una segona trobada on es tractin temes més  tècnics.

   

  Desnonament a Llefià

   

  Justament un dia després de la trobada, un home ha estat desnonat pels Mossos d’Esquadra al barri de Llefià, a l’avinguda Marquès de Sant Mori. Un cas especial, atès que l’immoble de la persona afectada era d’un particular, motiu pel qual la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca no s’ha personat. I és que, com la pròpia PAH ha indicat a través d’un comunicat, el seu radi d’acció es limita a habitatges on els interessats són bancs, fons privats o grans empreses i propietaris. Serveis Socials va ser present al desnonament d'ahir per oferir allotjament a l’home afectat.