La PAH i els partits polítics volen consensuar sancions als bancs que tinguin pisos buits

  0
  50
  pah mocio.JPG

  30/01/2014 – Després de diferents reunions, la PAH ha aconseguit que no es presentés cap moció al Ple d'aquesta setmana per tal de consensuar-ne una amb tots els grups municipals de cara al proper Ple.

   

  Igual que a molts altres municipis, Badalona hauria d’haver votat aquesta setmana al seu Ple municipal una moció favorable a imposar sancions als bancs que tinguin pisos buits. De fet, es podrien haver arribat a votar dues diferents, i és que CiU va anunciar fa uns dies que en presentaria una de forma independent. Després de diferents reunions, però, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va persuadir la federació amb l’objectiu de retirar la moció i consensuar tots junts –PP, PSC, CiU i ICV-EUiA- una proposta de cara al proper Ple.

   

  CiU, per la seva part, vol que tot el treball per a la nova moció es faci mitjançant sessions participades alhora per tots els grups i el col·lectiu antidesnonaments i confia en què així la iniciativa serà millorada.

   

  La plataforma badalonina recorda que la llei tipifica com a “infracció molt greu” mantenir un habitatge desocupat i pot ser sancion a endegar mesures en base a la legalitat existents per ampliar el pa ada amb multes “de fins a 900.000 €”. En aquest sentit, volen isntar l’Ajuntament de Badalona rc d’habitatge de lloguer social de la ciutat i garantir el dret a la vivenda.