La PAH ocupa un edifici del BBVA perquè hi visquin cinc famílies

  0
  52
  pah.JPG

  21/06/2013 – La plataforma va impulsar una acció en la que prop d'un centenar de persones de diferents plataformes i entitats van ocupar un edifici al barri del Gorg que portava buit uns quatre anys.

  Prop d’un centenar de persones van ocupar ahir un edifici de vivendes buit, propietat del BBVA, al barri del Gorg. L’acció, liderada per la PAH i secundada per altres plataformes i entitats com el 15M, els Iaioflautes o l’associació 500×20, va començar davant l’Oficina Municipal d’Habitatge, al Palau Olímpic. Ningú s’havia què s’anava a fer. Alguns membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van conduir la multitud fins el carrer Isaac Peral per fer-se amb el número 21, un bloc de cinc habitatges del BBVA que porta quatre anys tancat a l’espera de ser venut. Els propers dies, si més no, serà la llar de cinc famílies que es trobaven en situacions molt greus: algunes d’elles porten mesos desnonades, vivint a casa de familiars, i d’altres estan a punt de ser-ho. Des de la PAH, no obstant, s’explicava que l’objectiu és poder negociar amb el banc unes tarifes de lloguer social assequible per a les famílies, sigui en els pisos que sigui, però no quedar-se de forma perpètua en aquests habitatges.

   

  La PAH Badalona insisteix en que la situació a la ciutat és cada cop més delicada i es desnona a dues famílies a diari. Titllen el govern de populista i reclamen mesures reals perquè, diuen, mentre fan anuncis grandiloqüents, la gent es queda al carrer.