La PAH porta al Parlament una família desnonada sense previ avís

  0
  4ce729a6-96b2-472e-8b32-ad57ea1f42f2.jpg

  19/05/2016 – Plataforma i Ajuntament cerquen una alternativa per al matrimoni i els seus dos fills, que es van veure al carrer amb una hora de marge per fer les maletes.

  El Parlament de Catalunya ha debatut aquest dimecres la interpel·lació d’una moció que presentarà el grup de Catalunya Sí Que Es Pot per donar suport a la situació d’una família de Badalona que va ser desnonada la passada setmana sense avís previ del seu domicili, al barri de Sant Roc.

   

  Segons expliquen des del col·lectiu antidesnonaments, el primer intent d’execució hipotecària va ser aturat a mitjans d’abril, però les autoritats judicials no van entregar cap acta que certifiqués l’ajornament ni indiqués la nova data de llançament. La setmana passada, sense previ avís, Mohammad tornava a casa amb els seus dos fills petits i es va trobar a casa la comissió judicial amb els Mossos d’Esquadra i un manyà que havia de canviar el pany. Tenien una hora per marxar.

   

  La PAH assegura que l’actuació de les autoritats va ser “fastigosa” i han presentat queixes oficials contra la comissió judicial i contra l’advocada d’ofici, que no va donar cap avís del desnonament, i han interposat denúncia contra els agents. “Es van vulnerar molts drets i per això ho havíem de portar a debat al Parlament”, considera la portaveu Montse Garcia. A dia d’avui,la plataforma reclama a Banco Popular un lloguer social al mateix pis del qual els van llançar. “És un habitatge al barri de Sant Roc que serà ocupat tard o d’hora. La família era molt estimada a la comunitat i els veïns van posar el crit al cel el dia que els van fer fora d’aquelles maneres”.

   

  Des de Serveis Socials es va oferir un allotjament provisional mentre es busca una solució, però la família va refusar la proposta i viu a dia d’avui al pis de familiars. La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, explica que el govern ha contactat amb Mossos i els jutjats de Badalona per transmetre el sentiment de malestar que va despertar l’actuació dels cossos policial i judicial.

   

  “No vam poder mediar. Va ser una situació molt delicada en la que dos menors es van quedar al carrer a migdia i el tarannà del procediment ens va preocupar molt. No ens havíem trobat fins ara amb una situació així”, lamenta Rotger. L’Ajuntament, de forma conjunta amb la PAH, busquen una alternativa habitacional per a la família.