La participació al Centre i als voltants es dispara

  0
  157

  Les darreres eleccions municipals a Badalona ens han deixat una participació d’un 63,85%. Un índex molt superior a les esdevingudes l’any 2015, quan va ser d’un 57,53%. Un dels factors clau que explica aquest augment de vots seria la polarització de la campanya electoral. L’aposta de la coalició de Dolors Sabater per “ser la llista més votada” i la del PP de Xavier García Albiol perquè “no tornés a governar la CUP” s’ha traduït en una major implicació per part dels veïns i veïnes de diferents barris.

  Els percentatges de participació més alts els hem trobat al districte 1 de la ciutat: al Centre va haver-hi una participació del 75%, seguit de Dalt la Vila amb un 74,6% i Casagemes amb un 73,7%, molt superior a la mitjana del 63,85%. L’alta participació en el districte 1 va esdevenir La Badalona Valenta com la força més votada. Destacar l’entrada del Partit Popular com a segona força en barris com Dalt la Vila i Casagemas i tercera força en el Centre, després de Junts x CAT.

  Per el contrari, els percentatges més baixos són els registrats al districte 6 de Badalona: Sant Roc, amb un 43,68% i Artigues, amb un 51,8%.

  Tot i que la participació va ser més alta als barris que van votar a la candidata Dolors Sabater, el nombre de barris que va votar al PP és molt més alt. És el cas de Sant Mori de Llefià. Aquest és el barri amb més habitants censats, un total de 12.042. Aquí, la participació electoral va ser d’un 63,7%, que es tradueix en 7.676 votants. Per tant, és un percentatge més baix que al Centre, però són més persones les que van sortir a decidir el futur de Badalona a les urnes.

  Seguit de Sant Mori, trobem Puigfred-Montigalà, amb 11.378 habitants i una participació d’un 67% i Bufalà, amb 11.073 habitants i un 65,1% de participació. Tots tres, barris on el PP va sortir escollit amb una gran diferència respecte els altres partits: a Sant Mori de Llefià van ser 3.971 persones les que van confiar en Albiol, 2.982 a Puigfred-Montigalà i 2.467 a Bufalà.

  El Remei, en canvi, és el barri amb menys habitants registrats, 631 exactament, amb una participació del 56,5%.

  La resta de barris tenen un percentatge molt similar: Bonavista, Can Clarís, Canyadó, Canyet, Mas Ram, Pomar de Dalt, Congrés, Gorg, La Morera, Nova Lloreda i Raval tenen tots entre un 65% i un 70% de participació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí