La Passada de Sant Antoni conquereix els carrers de Badalona

  0
  IMG_4450.jpg

  12/02/2018 – Centenars d’animals del territori català són els protagonistes de la 141a edició, que han recorregut pels barris de la ciutat.

  Aquest diumenge els carrers de Badalona han presenciat la tradicional Passada de Sant Antoni Abat, que enguany ha arribat a la 142a edició amb la presència de centenars d’animals i del sant que els protegeix.

   

  La passejada va sortir de la masia del Centre Cívic Can Cabanyes, on els participants van poder esmorzar. Tot seguit, els animals van recórrer els barris del Raval, Congrés, Centre Dalt la Vila i Coll i Pujols, fins a tornar a arribar a Can Cabanyes, per posar punt final al recorregut. Cavalls, ponis, rucs i gossos eren els protagonistes d’aquesta cita històrica, que procedien d’arreu de Catalunya, acompanyats pels seus amos, alguns d’ells disfressats d’època medieval.

   

  Durant el seu recorregut, concretament a la plaça de la Plana, es va realitzar la benedicció de tots els animals de la passada i, també, dels centenars de veïns que es van congregar per consagrar als seus animals de companyia. Allà mateix, els Bastoners de Canyet van oferir els seus peculiars balls enmig del carrer dels Arbres.

   

  Sant Antoni Abat és el protector dels animals útils per a les feines del camp i, a la mateixa vegada, de tots els animals domèstics i els traginers.