La Penya arriba líder a l’aturada (76-67)

0
    27

30/03/2015 – El júnior del FIATC Joventut li recupera l’average particular a l’Olost i es torna a situar en primera posició.

Durant la setmana, les lesions del primer equip i del Prat feien preveure que la dinàmica de competició del conjunt d’Adrià Alonso es podria veure afectada. Per sort, l’equip va poder disputar al complet el seu duel contra l’Olost, sent el resultat més que satisfactori.

El FIATC Joventut basaria la seva victòria en el treball defensiu. Els verd-i-negres, molt mentalitzats de la importància que tenia l’enfrontament, no van deixar que el rival obtingués profit de les seves virtuts.

Estant bé en defensa durant tot el partit i agafant sensacions gradualment en atac, la Penya seria capaç de controlar en tot moment el marcador. Després d’uns minuts inicials de precipitació ofensiva, el júnior verd-i-negre aconseguiria tancar el primer quart amb un petit marge favorable (18-14).

Les clàssiques defenses zonals de l’Olost no podrien inquietar als badalonins, els quals responien amb una pressió a tota la pista. Amb tots els interiors implicats per defensar bé les situacions d’u contra u, el FIATC Joventut sabria treure profit de la superior fortalesa física dels seus jugadors, marxant al descans 12 punts per sobre (38-26).

Un cop agafat l’avantatge de dues xifres, la Penya ja no permetria que l’Olost es fiqués dins del partit. Controlant el rebot defensiu i corrent ràpid al contraatac, el conjunt d’Adrià Alonso desactivaria molts intents de zona dels osonencs, arribant a gaudir d’una màxima de 18 punts favorables.

A tres minuts per la conclusió, el FIATC Joventut guanyava per 18 punts, i només la baixada del ritme verd-i-negre faria possible que els visitants maquillessin el marcador, encadenant diverses cistelles fàcils (76-67).

Amb aquest resultat, el júnior de la Penya recupera l’average i se situa en primera posició (10/2), a l’espera que el Barça (9/2) visiti la pista del Manresa (8 d’abril). El FIATC Joventut disputarà demà a l’Olímpic (18h) un amistós contra la selecció noruega U18, abans que dos dels seus jugadors marxin convocats amb Espanya.

Xabi López i Óscar Amo es concentraran a Guadalajara amb la U18 a partir del pròxim 1 d’abril. Els dos jugadors verd-i-negres completaran tres dies de concentració i disputaran un partit amistós per seguir preparant l’Eurobasket de Grècia U18 (23 de juliol – 2 d’agost del 2015).