Que passin els joves

  0
  48
  1415_HGC_JOV (12).JPG

  30/03/2015 – Entre tres dels cinc jugadors més joves de la plantilla del FIATC Joventut van anotar més del 50 per cent dels punts de l’equip a las Palmas (79-77).

   

  “Els joves ens han permès competir”. Aquesta va ser una de les lectures que Salva Maldonado va fer del partit que la Penya va perdre ahir al Gran Canaria Arena. En un tram de la temporada on els jugadors més experimentats han patit diversos contratemps físics, el pas endavant de la joventut pot ser clau per l’equip.

   

  A las Palmas, tres dels cinc jugadors més joves de la plantilla verd-i-negra – Nacho Llovet, Albert Ventura i Alberto Abalde – van desenvolupar un paper important per mantenir al FIATC Joventut amb opcions de guanyar el partit fins al final.

   

  Si considerem Abalde com a jugador del primer equip, l’aler gallec és el membre de la plantilla amb minuts ACB de menys edat (19), seguit per Alex Suárez (21), Albert Ventura (22), Alex Barrera (22) i Nacho Llovet (23).

   

  Contra l’Herbalife, Llovet, Ventura i Abalde van desenvolupar un rol important dins dels esquemes de Salva Maldonado. El capità marxaria fins als 15 punts, 3 rebots, 2 assistències i 21 de valoració en quasi 18 minuts, completant el seu millor partit de la temporada i mostrant-se immaculat en el tir (5/5 en T2, 1/1 en T3 i 2/2 en tirs lliures).

   

  Albert Ventura, per la seva part, va tancar el duel contra el Gran Canaria sent el màxim anotador del partit, empatat amb Walter Tavares. L’exterior badaloní completaria una gran actuació, amb 17 punts, 2 rebots, 3 assistències i un 16 de valoració.

   

  Aquesta xifra suposa la segona valoració més alta d’Albert Ventura en un partit ACB amb el FIATC Joventut, per sota del 18 aconseguit l’any passat contra el Gipuzkoa. A més, l’escorta va tancar el duel contra l’Herbalife amb el seu rècord personal de triples a la Lliga Endesa (4/5).

   

  Per últim, Alberto Abalde també es va mostrar molt encertat des de la llarga distància, acabant el partit amb 9 punts i un 3/3 en triples. Entre el gallec, Ventura i Llovet van anotar el 53% dels 77 punts sumats pel FIATC Joventut al Gran Canaria Arena.