La Penya, cinquena; Xabi López, en el quintet ideal

0
    28
    DSC_0357.JPG

06/01/2015 – El FIATC Joventut tanca la seva participació al Torneig de l’Hospitalet derrotant al Galatasaray amb una exhibició de l’aler basc.

El júnior de la Penya s’ha acomiadat de l’Adidas Next Generation Tournament mostrant la seva millor versió. L’equip d’Adrià Alonso ha aconseguit la cinquena plaça final gràcies al triomf sumat contra un desdibuixat Galatasaray (58-97). Els turcs no han pogut competir contra l’impecable treball defensiu verd-i-negre (20 recuperacions).

Des de l’inici, la Penya ha anul·lat completament al Galatasaray. Al descans, el partit estava ja quasi sentenciat pel FIATC Joventut (32-51), però els badalonins han seguit treballant a un ritme molt alt.

La continuïtat del rendiment verd-i-negre s’ha pogut apreciar al tercer quart, període on la Penya ha acabat doblant al Galatasaray amb un parcial de 12 a 24 (44-75). Els darrers deu minuts han estat un pur tràmit, amb els turcs totalment fora del partit i amb el FIATC Joventut repartint minuts entre tots els seus jugadors.

L’home del duel ha estat Xabi López, el millor jugador de la Penya en aquesta edició del Torneig de l’Hospitalet. L’aler basc ha fet un partit brillant, amb 31 punts (13/22 en tirs), 8 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions i un 36 de valoració.

En el global de la competició, Xabi López ha acreditat una mitjana de 22 punts, 7 rebots, 2.2 assistències, 2.7 recuperacions i 22 de valoració. Els números de l’exterior basc l’han convertit en el millor aler de la competició.

Xabi López ha estat inclòs dins del quintet ideal al costat de Luka Doncic (Madrid), Blaz Mesicek (Olimpija), Amine Noua (ASVEL) i Samba Thiago Ndiaye (Madrid). L’evolució del jugador verd-i-negre ha estat evident. En el NIJT 2014, López va la competició amb uns números de 6 punts, 3 rebots i 3.5 de valoració per partit.