Milers de veïns donen la benvinguda als Reis Mags d’Orient

  0
  DSCF5426.JPG

  06/01/2015 – Milers de nens i nenes, però també adults omplien ahir els carrers de Badalona per rebre amb molta il·lusió als Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que enguany han arribat a la ciutat en cotxe d'època amb l’ajuda de la seva comitiva reial.

  Milers de badalonins i badalonines van omplir ahir al vespre els carrers de la ciutat per rebre amb molta il·lusió als Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que enguany han arribat a Badalona en cotxe d’època amb l’ajuda de la seva comitiva reial. Tot seguit van ser rebuts per autoritats municipals i van rebre el pa, la sal i la clau de totes les cases per part de l’alcalde des del balcó de la Casa Consistorial, on també el rei Melcior es va dirigir a tots els nens i nenes.

   

  Després, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats per unes 400 persones, van començar la seva cavalcada cap a les 18.30h des del Camp Municipal de Futbol de Llefià, passant per l’avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori, Juan Valera, Alfons XIII, Francesc Macià, Creu, Francesc Layret i Prim. Creuant així tota la ciutat des del barri de Llefià fins a Casagemas i repartint més de 4.000 quilograms de caramels. Un mon fantàstic va ser enguany la temàtica d’inspiració d’aquesta comitiva reial en què els elements simbòlics més representatius van ser l’or, l’encens i la mirra, els presents que portaven els Reis d’Orient. Segons els càlculs de l'Ajuntament, més de 100.000 badalonins van gaudir de la Cavalcada al llarg del vespre.

   

  La Cavalcada va estar encapçalada per l’Estel Anunciador , el patge anunciador i un vehicle carregat de regals, però com a novetat d’enguany s’ha comptat amb la presència del príncep Artaban; que segons la llegenda va ser el quart rei, que de camí a Betlem va interrompre el seu viatge per assistir a diverses persones que necessitaven la seva ajuda i va arribar tard a l’ofrena dels tres reis.