La Penya confirma la seva crisi (79-90)

0
    24

22/12/2015 – El FIATC Joventut completa un dels pitjors partits de la temporada contra el MoraBanc Andorra i allarga una setmana més la mala dinàmica col·lectiva.

Ja són sis les derrotes consecutives que acumula el FIATC Joventut a la Lliga Endesa. Aquesta ratxa, mai vista amb Salva Maldonado a la banqueta, comença a ser preocupant, sobretot després de les sensacions transmeses pel bloc verd-i-negre en el derbi d’avui davant el MoraBanc. Els problemes defensius continuen vigents i la mentalitat d’agafar-se als partits comença a no ser-hi. És evident que cal reflexionar.

El domini inicial del partit seria per la Penya (7-3), però tres errades consecutives de Suton en defensa li obririen pas a un Bogdanovic que encetaria l’encontre realment inspirat (9-12). Ja des del primer quart, Miralles i Shermadini farien saltar espurnes dins la pintura, encetant un duel vibrant als dos cantons de la pista que delectaria els espectadors.

Contactes, esmaixades, intimidacions… Els centers del FIATC Joventut i el MoraBanc Andorra monopolitzarien el joc dels seus equips, atraient l’atenció de les defenses i generant espais perquè els exteriors poguessin tirar més còmodes.

Malgrat gaudir de la iniciativa en el marcador, la Penya no podria tancar el primer parcial amb un avantatge sòlid (23-22), veient-se clarament penalitzada per la inspiració de Gomes i Bogdanovic. Amb el jove David Jofresa a pista – fill del mite Rafa Jofresa – l’Andorra començaria a connectar millor amb Shermadini, aprofitant els moviments del gegant georgià per obrir una petita escletxa de sis punts (29-35).

El joc dinàmic dels blaus generaria els primers dubtes de l’encontre als jugadors verd-i-negres, els quals també es veurien limitats per la manca d’ambient de la graderia. En el moment més delicat de la primera meitat, la resposta dels homes de Salva Maldonado seria l’esperada: parcial de 10 a 0 amb bons minuts de Paul i castigant cada rebot ofensiu i cada falta comesa pel rival (39-35).

Veient la desconnexió protagonitzada pels seus jugadors, Joan Peñarroya es veuria obligat a aturar el cronòmetre, aconseguint activar de nou les bateries d’energia del MoraBanc per arribar a l’equador amb el marcador empatat (39-39).

Massa fàcil pel rival

La bona defensa efectuada per l’Andorra durant els darrers compassos del segon quart es mantindria a la represa. El FIATC Joventut necessitaria consumir gairebé quatre minuts per anotar una cistella, circumstància que seria aprofitada pel conjunt del Principat.

Basant el seu joc en l’encert exterior de Gomes, Schreiner, Navarro, Stojanovski i Bogdanovic, el bloc de Peñarroya es mostraria clarament superior a la Penya. Dominant des de la defensa, els visitants se sentirien massa còmodes en atac, aconseguint un nivell d’efectivitat superlatiu. Durant el tercer període, el MoraBanc convertiria un total de sis triples, fent néixer sobre el parquet de l’Olímpic tots els dubtes possibles a les files verd-i-negres.

El MoraBanc Andorra arribaria a gaudir d’un avantatge de 18 punts (50-68) i sabria mantenir el coixí tot i un lleu intent de reacció badalonina liderat per Paul (55-68). Al final, després d’encaixar una dolorosa cistella de David Navarro, el FIATC Joventut hauria d’afrontar l’últim quart de l’encontre situat a 15 punts de distància del rival (55-70), situació que dibuixava un context poc optimista a l’Olímpic.

Sent conscient de les males sensacions transmeses per l’equip, Salva Maldonado buscaria solucions des de la banqueta, apostant per Vidal de base i per un quintet amb un sol interior. Tot i situar-se onze, gràcies a un triple de Ventura (63-74), les mancances defensives de la Penya permetrien a l’Andorra trobar autentiques autopistes per anotar i disparar novament la seva renda.

David Navarro i Shermadini es mostrarien letals (63-82), impedint que qualsevol intent de reacció pogués fructificar (79-90). Mancant tres minuts, l’afició de l’Olímpic començaria a desfilar cap a casa, evidenciant la jornada negre viscuda pel seu equip.

Fitxa tècnica:

FIATC Joventut (79): Sàbat (9), Vidal (9), Llovet (5), Miralles (11), Suton (4), Nogués (-), Ventura (9), Abalde (11), Drame (3), Paul (16) i Mallet (2).

MoraBanc Andorra (90): Schreiner (5), Gomes (18), Navarro (15), Stojanovski (13), Bogdanovic (14), Clark (-), Pino (-), Jones (6), Jofresa (-) i Shermadini (19).

Parcials: 23-22 / 16-17 / 16-31 / 24-20

Rebots: Suton (5) / Shermadini (9)

Assistències: Abalde (4) / Schreiner (8)

Incidències: partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga Endesa, disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 3.837 espectadors.