La Penya deixa escapar un partit boig (84-81)

0
    53

15/11/2014 – El MoraBanc Andorra remunta deu punts de diferència i deixa sense premi a un FIATC Joventut que ha dominat durant quasi tot el segon temps.

En bàsquet, cada possessió és important per entendre el resultat final de qualsevol partit. Al Principat, la Penya ha pecat d’un excés de deixadesa defensiva en diversos instants del duel, i ho ha acabat pagant, tot i manar durant la major part dels 40 minuts.

Amb l’afició verd-i-negra fent-se notar al Poliesportiu d’Andorra, el FIATC Joventut encetava una primera part de ratxes, que donaria avantatges tant a ell com al MoraBanc. Si bé els dos equips es mostraven força endollats en atac, la precipitació en algunes accions ofensives i errors greus en la defensa, no permetien que cap dels dos conjunts dominés amb claredat.

L’ofici de Sergi Vidal i les aparicions intermitents de Sitapha Savané impulsarien a la Penya durant els primers instants del duel (4-9). Salva Maldonado, però, observava des de la banqueta com els seus jugadors patien per defensar accions de bloqueig directe, i això ho aprofitava Jordi Trias per fer reaccionar l’Andorra (10-9).

El ritme del duel seria totalment frenètic durant el global del primer temps. Possessions curtes, molts tirs a cistella i errades múltiples. El FIATC Joventut recuperava el domini amb el primer triple de Demond Mallet (10-12) i Nacho Llovet s’unia a la festa del base des de 6.75 després de ser ‘flotat’ (12-15).

La sortida a pista de Betinho Gomes provocaria el desencís de Salva Maldonado amb la defensa practicada pels seus jugadors sobre l’aler. El portuguès, amb un triple lliurat, tornava a desintegrar el domini verd-i-negre (20-19), però Clevin Hannah apareixia també de tres (20-22). El ritme ofensiu, totalment boig en els primers deu minuts, somreia finalment al MoraBanc, el qual tancava el quart per davant (24-22).

La Penya, massa irregular durant els primers minuts, veuria com l’Andorra gaudia d’una màxima renda de sis punts, després d’una cistella del debutant Carles Bivià (30-24). En els moments importants, Sergi Vidal exercia de líder a les files verd-i-negres, endollant al FIATC Joventut amb un triple importantíssim per tal de tallar el creixement andorrà (30-27).

Tot seguit, la Penya completava un petit parcial de 0 a 7 per recuperar el control (30-31), però la resposta del MoraBanc no es feia esperar: triple del badaloní Marc Blanch i 2+1 de Betinho, mal defensat per un Barrera massa nerviós (36-31).

Amb l’Andorra assolint una nova diferència mínima, nou parcial favorable als badalonins, en aquesta ocasió de 0 a 9, amb triple de Mallet inclòs (36-40). Restant només un segon i escaig i amb possessió local, una errada clamorosa de la defensa del FIATC Joventut permetia una cistella increïble de David Navarro des del mig del camp (39-40). Tot estava per decidir, després de 20 minuts d’autèntica bogeria, però el triple de Navarro seria decisiu al final.

Rauxa de sortida

El tercer període començava amb triples de Sergi Vidal i Goran Suton, acompanyats per una acció de murri de Demond Mallet. El base repetia la pilotada al cul d’Ante Tomic al Poliesportiu d’Andorra, per anotar de fons amb facilitat. D’aquesta manera, el FIATC Joventut sumava un primer màxim avantatge amb el 41 a 50 (41-50), el qual es veuria incrementat amb una bomba de Tariq Kirksay (47-57), just després d’encaixar diverses cistelles consecutives d’Ivanov.

Amb l’interior búlgar tirant del carro pels del Principat, el MoraBanc mirava de retallar el marge de seguretat de la Penya, aprofitant diverses possessions precipitades per part badalonina. La reacció blava finalment arribaria, forçant el temps mort de Salva Maldonado a falta d’un minut i escaig pel final del tercer quart (57-60).

Llavors, amb la confiança i determinació que l’ha caracteritzat en els darrers enfrontaments, Alex Suárez agafava la responsabilitat per convertit un triple clau pels interessos verd-i-negres. Això permetia al FIATC Joventut tancar el parcial per davant i arribar a l’últim quart guanyant (59-63).

Seguint amb el guió d’alternatives i de partit obert, l’últim període conservaria aquesta tendència d’alts i baixos per part dels dos equips. Dels triples de Kirksay i Hannah i de les bones jugades de Suárez (62-69), es passaria a l’encert exterior de Green i Marc Blanch per part del MoraBanc (73-74). El partit no tenia ni un instant de treva i a tres minuts per la conclusió blaus i verd-i-negres estaven ja en bonus.

Després de molts minuts amb el FIATC Joventut per davant, un cop de dits de Green empatava el matx a tres per la conclusió (76-76) i, tot seguit, Ivanov capgirava la tendència des del triple (79-76). La Penya, esgotant massa les possessions i amb manca de referents, es trobava en una situació límit, després d’una penetració de Bivià (81-76).

El base, debutant avui després de ser fitxat procedent del Manresa, seria l’home del matx en els instants finals. Després d’un triple agònic de Kirksay (81-80), el director valencià es posava al MoraBanc a l’esquena i anotava una cistella clau (83-80). Superat el desgavell de tirs lliures, el FIATC Joventut disposaria de dos triples de Suton i Mallet per forçar una pròrroga que no arribaria (84-81).

L’Andorra s’imposava, remuntant 10 punts de desavantatge, i guanyant per tres punts. El triple final a una mà de David Navarro al límit del temps al segon quart acabaria passant factura a un conjunt verd-i-negre irregular en molts moments del duel, sobretot defensivament. L’eufòria del FIATC Joventut es refreda; ara toca pensar en clau Baskonia.

Fitxa tècnica

MoraBanc Andorra (84): Schreiner (-), Trias (9), Gomes (11), Bogris (8), Navarro (15), Bivià (11), Green (10), Martínez (-), Blanch (6) i Ivanov (14).

FIATC Joventut (81): Vidal (10), Llovet (5), Miralles (1), Hannah (10), Suton (7), Ventura (-), Abalde (-), Savané (11), Kirksay (14), Barrera (-) i Suárez (10) i Mallet (13).

Parcials: 24-22 / 15-18 / 18-20 / 25-18

Rebots: Trias (9) / Kirksay (8)

Assistències: Trias (6) / Vidal (5)

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de la Lliga Endesa disputat al Poliesportiu d’Andorra.