0
    30

10/03/2013
    L'equip ha oblidat el cas Gaffney i ha fet un pas endavant per guanyar a Múrcia

El Fiatc Joventut ha sabut deixar de banda la situació extraesportiva de Tony Gaffney per jugar un dels partits més seriosos de la temporada i vèncer a la pista de l'UCAM Múrcia.
    La plantilla ha tancat files i s'ha concentrat en treure endavant un compromís difícil en el que tots els jugadors han fet un pas endavant.
    De fet, la Penya ha passat els 90 de valoració (91) sense que cap jugador en fes més de 20, i en canvi 5 han passat de 10.

En aquest joc coral, els que havien de tirar del carro ho han fet, els més discutits –Trias i Quezada– s'han multiplicat, i els joves -Suàrez i sobretot Barrera- han fet de tot sense desentonar.
    El més extraordinari però, és que la reacció ha vingut en el pitjor moment pels verd-i-negres, que havien encaixat 90 punts en els últims 2 partits, havien perdut el jugador més valorat de les últimes setmanes i s'enfrontaven a un equip molt millor que el de la primera volta, que no ha guanyat perquè li ha faltat mig segon més de partit.

Amb l'actitud necessària i jugant al límit, la Penya ha dut la iniciativa en els primers compassos (0 a 12). En un joc a camp obert i amb molts d'espais, Fisher duia la batuta amb un ritme ràpid i Pere Tomàs executava amb 5 punts seguits.
    La resposta però, ha arribat amb el mateix estil de joc i de la mà de Ragland, que és un jugador de l'estil de Fisher, i de transicions ràpides el Múrcia ha ajustat el partit (19 a 20).

Al segon quart el protagonisme ha passat per les mans dels escortes. Berni ha fet 11 punts gairebé consecutius, que han estat contestats per 9 de Quezada. El partit ha entrat en una fase d'intercanvi de cistelles que no ha afavorit als verd-i-negres. Lewis ha fet estralls a la zona i obrira la màxima pel Múrcia (42 a 35) però avui la Penya si que ha trobat l'encert quan el necessitava i 2 triples de Pere i Fisher han tornat a igualar el partit abans del descans (42 a 41).

A la tornada dels vestidors, el Joventut ha sortit decidit a posar la directe. Els de Maldonado s'han posat per dos cops 9 amunt, però Berni en la primera remuntada i Miso en la segona, han tornat a estrènyer el partit a falta de 10 minuts (59 a 60).

Els verd-i-negres novament han etzibat un 3 a 10 inicial que semblava definitiu però el Múrcia ha tornat a trobar solucions, aquest cop des del rebot ofensiu i s'ha cruspit la diferència mica a mica fins a empatar el partit a 79.

Després d'un bon atac,  Savané ha anat a la línia de tir lliure per anotar un llançament, i a l'altre banda, la Penya ha fet una bona defensa evitant l'últim llançament de Lewis.